PREMIJERKA BRNABIĆ U NOVOM SADU: Izgradnja kanalizacione mreže u Kisaču biće završena u decembru ove godine
Foto: Beta/Dragan Gojić

poseta

PREMIJERKA BRNABIĆ U NOVOM SADU: Izgradnja kanalizacione mreže u Kisaču biće završena u decembru ove godine

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas, tokom posete Novom Sadu, radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kisač, u okviru projekta "Čista Srbija", koji bi trebalo da budu završeni u decembru ove godine.

Ana Brnabić, Novi Sad
foto: Beta/Dragan Gojić

Brnabić je izrazila zahvalnost kineskim partnerima angažovanim na tom projektu na tome što su veoma brzo, 9. oktobra, započeli radove na izgradnji kanalizacionog sistema, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Do sada je uradjeno 3,5 kilometara kanalizacije od ukupno 24,5 kilometara, a završetak projekta planiran je za drugu polovinu decembra ove godine.

Radovi u Kisaču deo su druge faze projekta izgradnje komunalne infrastrukture jer je u Novom Sadu već uradjeno šest kilometara u okviru projekta "Čista Srbija".

Grad Novi Sad je medju 14 lokalnih samouprava koje su obuhvaćene ovom fazom programa.

Ana Brnabić, Novi Sad
foto: Beta/Dragan Gojić

Planirano je da u okviru projekta, pokrenutog krajem leta, bude izgradjeno više od 250 postrojenja za preradu vode, a ujedno i 7.000 kilometara kanalizacione mreže.

U narednih pet godina za projekat "Čista Srbija" biće utrošeno četiri milijarde evra.

Uručeni ključevi stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu

Premijerka je uručila danas u Novom Sadu ključeve 25 stanova porodicama pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invalida, kao i porodicama poginulih boraca.

Na sajtu Vlade Srbije je objavljno da sutra počinje uručenje ključeva ostalih 413 stanova, tako da će u okviru ove faze biti dodeljeno 438 stanova u tri nove zgrade u novosadskom naselju Jugovićevo.

Brnabić je, ističući da je reč o kupcima prvog "paketa" završenih stanova u okviru prve B faze, podsetila da je ovim povodom treći put u Novom Sadu – nakon polaganja kamena temeljca na početku gradnje i uručenja stanova iz prve A faze.

Najavila je da će se uskoro dodeljivati stanovi i u Sremskoj Mitrovici.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track