TADIĆ SE OPET PROGLASIO ZA LIDERA OPOZICIJE: Predesdnik SDS bi da uđe u ulogu spasitelja, hoće da ga svi slušaju!
Foto: Zorana Jevtić

video novu šansu

TADIĆ SE OPET PROGLASIO ZA LIDERA OPOZICIJE: Predesdnik SDS bi da uđe u ulogu spasitelja, hoće da ga svi slušaju!

Politika -

Bivši predsednik se javno požalio da njegove predloge niko u opozicionom bloku ne uvažava

Lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik države Boris Tadić ponovo je pred opozicijom nastupio mesijanski, traživši potvrdu da je bio u pravu za neke ranije predloge. Pošto mu nije pošlo za rukom da sebe nametne za predsedničkog kandidata jedinstvene opozicije, Tadić je u rezultatima referenduma video novu priliku da pred opozicionim kolegama poentira. On se javno požalio da je opozicioni blok propustio još jednu priliku da porazi vlast, jer ga niko nije poslušao i formirao koaliciju pred ovo izjašnjavanje građana.

- Rezultati referenduma su jasno pokazali da bi Vučićev režim danas bio ubedljivo poražen da je opozicija napravila ad hoc koaliciju povodom referenduma, kao što sam predlagao, i da deo opozicije nije odustao od borbe i učešća u kontroli. Nažalost, još jedna propuštena prilika - napisao je Tadić na Tviteru.

Politički analitičar Branko Radun kaže da su uzaludni svi pokušaji Tadića da se nametne za spasitelja i uzdanicu opozicije i to ne bez razloga.

Branko Radun
foto: Beta

- On je možda i najbolji kandidat koji se pominjao u tom građanskom bloku. Međutim, njegova kandidatura, koju sam ističe i nameće, je neozbiljna, jer je niko ne podržava. Loši odnosi Tadića sa Đilasom, Jeremićem i drugima iz tog kruga su očigledni. Tadić je usamljen, svi su mu okrenuli leđa, a to govori i o njemu. Problem i jeste što su svi oni nekada bili u istoj stranci - ocenjuje naš sagovornik.

Inače, bivši predsednik Srbije i njegov SDS pozivali su građane da izađu na referendum i zaokruže "ne". Tadić je još u junu prošle godine istakao svoju kandidaturu za predsednika Srbije, ukoliko se u opoziciji ne pojavi bolji kandidat. Nedavno je potvrdio da i dalje postoji ta mogućnost, iako ga do sada nijedna opoziciona stranka nije podržala.

Odloženo zbog korone

Ujedinjenje SDS i Demokrata u februaru

Ujedinjenje SDS i pokreta Demokrate Srbije, koje je trebalo da bude potvrđeno na izbornoj skupšini u Nišu, odloženo je zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji. Kako je najavio generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov ovaj skup će biti održan početkom februara. Tadić će i nakon ujedinjenja biti predsednik nove organizacije, a potpredsednici će biti Goran Bogdanović, Goran Radosavljević i Mikica Stanković iz SDS, kao i Nada Kolundžija, Vojisav Janković i general Petar Radojičić iz Demokrata. Vida Ognjenović se pominje kao predsednica Etičkog komiteta nove stranke. Bivši predsednik Demokrata Srbije Branislav Lečić neće biti član nove stranke.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track