EVROPSKI PARLAMENT POZDRAVIO USVAJANJE USTAVNIH PROMENA NA REFERENDUMU U SRBIJI: Važan korak na putu evropskih integracija
Foto: EPA / Olivier Hoslet

oglasili se Bilčik i fajon

EVROPSKI PARLAMENT POZDRAVIO USVAJANJE USTAVNIH PROMENA NA REFERENDUMU U SRBIJI: Važan korak na putu evropskih integracija

Politika -

Evropski parlament pozdravio je usvajanje ustavnih promena na referendumu u Srbiji.

Evropski parlament se tim povodom oglasio saopštenjem u kome poručuje da je to važan korak na putu evropskih integracija Srbije, a potpisuju ga specijalni izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik i šefica parlamentarne Delagacije za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon.

"Pozdravljamo odluku građana Srbije da podrže promenu Ustava kojim se jača nezavisnost pravosudnog sistema. Ovo je važan korak na putu evropskih integracija Srbije", kaže se na početku saopštenja.

U njemu se izražava zabrinutost zbog izveštaja o neadekvatnoj pripremljenosti biračkih odbora za sprovođenje procesa glasanja i pozivaju se nadležni organi da osiguraju poboljšanje u ovoj oblasti uoči predstojećih izbora.

"Nastavićemo da pratimo sprovođenje ustavnih promena odobrenih na referendumu, kao i drugih reformi u oblasti vladavine prava", dodaju iz Evropskog parlamenta.

Na kraju se zaključuje:

"Žao nam je što nije postignut dogovor sa Kosovom da se omogući prikupljanje glasačkih listića birača koji tamo žive, što je ranije bio slučaj".

Angelina Ajhorst
foto: Printscreen/Twitter

Ustavne promene izglasane na referendumu pozdravila je i Angelina Ajhorst, koja je na Tviteru navela da je načinjen važan korak na putu Srbije ka Evropskoj Uniji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track