OTKRIVAMO ŠTA MINISTRI VOZE: Ko ima tojotu, ko harli dejvidson, a ko ski sanke? Neko se vozi i na MOTOKULTIVATORU!
Foto: Kurir

vozni park

OTKRIVAMO ŠTA MINISTRI VOZE: Ko ima tojotu, ko harli dejvidson, a ko ski sanke? Neko se vozi i na MOTOKULTIVATORU!

Politika -

Posao ministara podrazumeva različite privilegije, a jedna od njih je i vožnja službenim limuzinama. Pravila nalažu da ih tada vozi vozač i to u vozilu koje ne biraju oni, već stručne službe zadužene za bezbedno kretanje najviših državnih funkcionera. Za razliku od toga, članovi vlade izvan radnog vremena uzimaju volan u ruke i sedaju u svoje četvorotočkaše, a Kurir otkriva koje mašine privatno voze ministri.

Verovatno nije iznenađenje da su se mnogi od njih odlučili za robusnije i gabaritnije automobile, ali je svakako neočekivano da na drumu sretnemo ministra na moćnom dvotočkašu kakav je "harli dejvidson".

Zaista, u imovinskim kartama članova Vlade Srbije mogu da se pronađu svakojaki primerci nepokretnosti koje su imali obavezu da prijave. Najraznovrsniju kupovinu obavio je ministar bez portfelja Nenad Popović.

Nenad Popović
foto: Kurir

Reklo bi se da je Popović opremljen za sve podloge, jer poseduje ski sanke "polaris fs" iz 2013. godine, "harli dejvidson" (2015), kvad-terenac "polaris rzr 1000 titanium" (2015) i čamac bez kabine "alu nautika fanatik 545 (2018). Popovićev neobičan ukus za prevozna sredstva donekle prati još samo ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović koji je prijavio gradskog terenca "hondu CRV" (2014), ali za seoske prilike ima i motokultivator IMT iz 2017. godine.

Ljubitelji gradskih terenskih vozila, odnosno stručno SUV, su i premijerka Ana Brnabić i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Ana Brnabić
foto: Kurir

Obe sedaju za volan "tojote RAV4", s tim što predsednica vlade ima 12, a ministarka 14 godina staru mašinu.

Zorana Mihajlović
foto: Kurir

Sličan izbor automobila, kada je reč o snazi i komforu, napravila je i ministarka ekologije Irena Vujović koja privatno vozi "hondu HR-V 1.5 i-vtec CVT", ali staru svega tri godine.

Irena Vujović
foto: Kurir

Ministarka kulture Maja Gojković vlasnica je "pežoa 5008" iz 2012, dok njena koleginica Darija Kisić Tepavčević seda za volan "audija A3" iz 2015.

Maja Gojković
foto: Kurir
Darija Kisić Tepavčević
foto: Kurir

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović prijavio je "BMW 750", star 13 godina, i jedini je ministar koji ga nije kupio, već dobio ugovorom o poklonu.

Tomislav Momirović
foto: Kurir

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović se vozi u značajno manjim gabaritima i od 2003. veruje u svog "folkvagen polo", dok ministarka privrede Anđelka Atanasković vozi "daihacu".

Branislav Nedimović
foto: Kurir

Iako se brine o sportu i omladini, Vanja Udovičić ima pravog veterana u svom voznom parku - "mercedes" iz 1985. godine, ali i "opel korsu" iz 2008.

Vanja Udovičić
foto: Kurir

Kao bivši vaterpolista, on se opremio i za vodene površine, te poseduje čamac "volvo 164 kw". Ostali članovi Vlade Srbije ili su nevozači ili voze tuđe automobile.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track