STEFANOVIĆ: Državni organi preduzimaju sve radnje na zaštiti bezbednosti i života predsednika Vučića
Foto: Marina Lopičić

ministar odbrane

STEFANOVIĆ: Državni organi preduzimaju sve radnje na zaštiti bezbednosti i života predsednika Vučića

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, oglasio se izjavom povodom planiranog atentata na predsednika Srbije Aleksanda Vučića.

Stefanović je izjavio da je Srbija dobila informacije o planu da se izvede atentat od jedne države, članice Evropske unije.

- Informacije o planu da se izvede atentat na predsednika Aleksandra Vučića veoma su ozbiljne i Srbija ih je dobila od jedne od država članica Evropske unije koja ima osnov za posedovanje takvih saznanja, o čemu u ovom trenutku ne mogu da dam više informacija javnosti. Jasno je da bezbednost predsednika Republike nikada nije naivna stvar, te pogotovu sada ne mogu da razumem one koji, iako ne poseduju nijednu od ovih informacija, sa nipodaštavanjem govore o njima, ne razumevajući, da ne kažem nešto teže, koliko je ozbiljna pretnja po život Aleksandra Vučića - izjavio je Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović
foto: Marina Lopičić

Ministar je naglasio da će vojne službe bezbednosti i specijalna jedinica "Kobre" preduzeti sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi sačuvali bezbednost predsednika Aleksandra Vučića.

- Sve radnje koje preduzimaju državni organi na zaštiti bezbednosti i života predsednika sprovode ciljano i na najvišem profesionalnom nivou. Kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane mogu da uverim javnost da će vojne službe bezbednosti i naša specijalna jedinica „Kobre“ preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da spreče bilo kakvo ugrožavanje predsednika Vučića i sasvim sam siguran da imaju dovoljno znanja i sposobnosti i da se radi o vrhunskim obaveštajcima i specijalcima - rekao je ministar Stefanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track