DEO OPOZICIJE ODLUČIO: Vladeta Janković kandidat Đilasa i Jeremića za gradonačelnika Beograda
Foto: Foto: Dragana Udovičić

politika

DEO OPOZICIJE ODLUČIO: Vladeta Janković kandidat Đilasa i Jeremića za gradonačelnika Beograda

Politika -

Profesor, diplomata i bivši ambasador SRJ i SCG u Velikoj Britaniji i Vatikanu Vladeta Janković biće kandidat opozicionih Stranke slobode i pravde (SSP) i Narodne stranke (NS) za gradonačelnika Beograda. Na sastanku Dragana Đilasa i Vuka Jeremića postignuta je saglasnost da upravo Vladeta Janković bude njihov kandidat za prvog čoveka prestonice. Janković je rekao da će prihvatiti kandidaturu, ali da prethodno mora da obavi nekoliko konsultacija.

- Pre nego što i zvanično prihvatim kandidaturu moram da obavim tri stvari. Prva je da se konsultujem sa porodicom. Druga je da se konsultujem sa prijateljima kojima veruje i treća da obavim detaljan lekarski pregled, kako bi bio siguran da mi zdravstveno stanje to dozvoljava - naglasio je Janković.

Međutim, čim je ova vest objavljena, na društvenim mrežama su počela osporavanja i spočitavanja Jankovićevih kvaliteta da bude kandidat za jednu tako visoku funkciju. Naravno, znanje i obrazovanje koje Janković poseduje niko nije mogao da ospori, pa su se "tviteraši" uhvatili za period od pre dvadeset godina i postavili pitanje da li je moralno, etički i normalno da neko ko je 2001. godine podržao protest pripadnika JSO, poznatijih kao Crvene beretke, bude kandidat za prvog čoveka Beograda.

- Vladeta Janković podržavao "crvene beretke" - napisao je jedan istaknuti tviteraš i bivši poslanik.

- Da, Vladeta Janković je podržao protest "crvenih beretki" 2001. godine - odgovorio mu je drugi političar i bivši ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track