GRIGORIJE, POŠTENIJE BI BILO DA SI SE SAM KANDIDOVAO: Vladika javno agituje za Jankovića, Balša Božović je imao poruku za njega!
Foto: Youtube prtscr / DW Fokus

POLITIKA

GRIGORIJE, POŠTENIJE BI BILO DA SI SE SAM KANDIDOVAO: Vladika javno agituje za Jankovića, Balša Božović je imao poruku za njega!

Politika -

Balša Božović, predsednik Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije, odgovorio je Grigoriju na svom Tviter nalogu jer je vladika otvoreno podržao kandidaturu Vladete Jankovića za čelnog čoveka Beograda.

Balša Božović
foto: Nemanja Nikolić

Naime, vladika diseldorfski Grigorije o eventualnoj kandidaturi Vladete Jankovića za gradonačelnika Beograda za "Nedeljnik" je rekao da je Janković čovek velikog iskustva, čestitog srca, raskošnog intelekta, koji sažima i oslikava dušu Beograda.

Vladeta Janković
foto: Foto: Dragana Udovičić

- U poslednje vreme, u više navrata javno je isticana mogućnost kandidature profesora Vladete Jankovića za gradonačelnika Beograda. Ako bi gospodin Janković zaista postao gradonačelnik srpske prestonice, to bi u pozitivnom smislu mogao biti radikalni zaokret u upravljanju glavnim gradom. Jer, Vladeta Janković je poznat kao čovek impozantne akademske karijere, ličnost sa velikim političkim iskustvom, koje nije naštetilo njegovoj čestitosti, i kao osoba od neprikosnovenog integriteta. U svom dosadašnjem političkom angažmanu, u teškim vremenima, radio je isključivo u interesu srpskog naroda i svih građana Srbije, i postao primer onoga što politički angažman jedino sme da bude – aktivna briga za zajednicu iznad koje se nikada ne izdižu partijski ili lični interesi, već se njoj podređuju - naveo je vladika Grigorije u „Eseju o Beogradu“, koji će „Nedeljnik“ u celini objaviti u narednom broju.

Na to je stigla oštra reakcija Božovića.

- Bilo bi poštenije da se vladika kandidovao nego ovako - kratko je poručio Božović na svom Tviter nalogu.

Balša Božović
foto: Printscreen/Twitter/Balshone

I drugi tviteraši zamerili su vladiki zbog mešanja u izborni proces i javnog agitivanja za nekog kandidata.

Kurir.rs/ Foto/Source:printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track