SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici danas o nekoliko novih kredita
Foto: Nikola Anđić

narodna skupština srbije

SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici danas o nekoliko novih kredita

Politika -

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu, a na dnevnom redu je potvrdjivanje nekoliko finansijskih sporazuma.Poslanici će razmotriti Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma o osnivanju medjunarodne investicione banke, kao i potvrdjivanje Ugovora o kreditu koji se odnosi na neobezbedjeni zajam u iznosu do 400 miliona evra za potrebe privrednog društva "Кoridori Srbije".

Pred poslanicima će biti i Ugovor o kreditnom angažmanu u iznosu do 203.775.000 evra za finansiranje prve faze Projekta sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda centralnog kanalizacionog sistema grada Beograda kao i Ugovora o zajmu za program za otpornost na klimatske promene i navodnjavanje u Srbiji.

Trebalo bi da budu potvrdjeni i ugovori o zajmu za Program čvrstog otpada u Srbiji, za Projekat izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma, još jedan kineski kredit od 203.400.928 evra i kredit za Centar za obuku za dualno obrazovanje.

Na dnevnom redu je i potvrdjivanje Odluke o izmeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju o definiciji pojma "proizvodi sa geografskim poreklom".

U nastavku sednice, poslanici će odlučiti o izboru članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i o imenovanju članova Upravnog odbora Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbedjenje kvaliteta u visokom obrazovanju.

Glasanje o svim tačkama dnevnog reda očekuje se sutra.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track