LIDER SOCIJALISTA O SARADNJI S NESTOROVIĆEM I ZAVETNICIMA: Dačić: Nisam razgovarao s njima, nismo ni imali tu ideju!
Foto: Kurir

politika

LIDER SOCIJALISTA O SARADNJI S NESTOROVIĆEM I ZAVETNICIMA: Dačić: Nisam razgovarao s njima, nismo ni imali tu ideju!

Politika -

Lider socijalista Ivica Dačić demantovao je pisanje pojedinih medija da je razgovarao sa "Zavetnicima" i novoformiranim pokretom „Vitezovi reda zmaja" na čijem je čelu doktor Branimir Nestorović, o širenju koalicije koju čine SPS i Jedinstvena Srbija. Dačić je za TV Vojvodina rekao da nije razgovarao sa predsatvnicima nijedna sranke, pa ni sa "Zavetnicima" i "Vitezovima", osim sa svojim tradicionalnim partnerom Draganom Markovićem Palmom, predsednikom JS.

- Mi nikada nismo ni imali ideju da razgovaramo sa Vitezovima, niti su oni politička stranka. Nismo razgovarali ni sa Zavetnicima. Koliko sam ja razumeo, oni idu samostalno na izbore i imaju svog predsedničkog kandidata. Ne znam da li tu uopšte postoji bilo kakav prostor za razgovor sa njima - istakao je Dačić dodajući da SPS nema potrebu da pravi koalicije po svaku cenu, kao i da sa strankama i pokretima sa kojim povezuju SPS ima oređenih preklapanja kada je reč o patriotskim stavovima, levici ili o ekološkim pitanjima, ali da je to sve.

- Verovatno je zbog tih preklapanja i sličnih stavova iznošenih u javnisti i došlo do povezivanja SPS sa Zavetnicima i Vitezovima, ali nema tui ničega. Mi prvo moramo da razgovaramo sa Jedinstvenom Srbijom. Već sam obavio jedan razgovor sa Draganom Markovićem Palmom i ovih dana ćemo opet razgovarati. Da vas podsetim da imamo i trećeg partnera koji nije bio u imenu liste zato što su imali problema oko registracije stranke, a to su Zeleni Srbije koje vodi Ivan Karić. Njihov poslanik je član našeg poslaničkog kluba profesor Ljubinko Rakonjac - poručio je Dačić ističući da će i sa njima razgovarati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track