Još nema potvrde o dolasku Putina u Beograd

Još nema potvrde o dolasku Putina u Beograd

Politika -
Konuzin je dodao da je sa Nikolićem razgovarano samo o sastanku sa Putinom koji treba da se održi u Sočiju 11. septembra

KRALJEVO - Postoje dobre perspektive za saradnju Rusije i Srbije i zbog toga je i dogovoren sastanak predsednika dve države Vladimira Putina i Tomislava Nikolića u Sočiju 11. septembra, na kojem će biti određeni pravci strateške saradnje, izjavio je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin. On, u susretu sa novinarima u Kraljevu, nije mogao da potvrdi pisanje nekih medija da će Putin do Nove godine posetiti Srbiju, objašnjavajući da nema njenu zvaničnu potvrdu.

Konuzin je dodao da je sa Nikolićem razgovarano samo o sastanku sa Putinom koji treba da se održi u Sočiju 11. septembra, "i ni o kakvom drugom sastanku". Govoreći o oblastima buduće saradnje, on je istakao da je to, pre svega, energetika, koja je Srbiji najpotrebnija, a Rusija ima najviše mogućnosti, i zadatak da se realizuju novi projekati koji bi omogućili da Srbija od uvoznika postane izvoznik struje.

Osim energetike, Konuzin strateške pravce saradnje vidi i u infrastrukturi i poljoprivredi. On je ocenio da srpska vlada razume važnost ekonomske saradnje i da ona postati prioritetna, jer će tamo gde se bude razvijala privreda kao osnova bilateralnih odnosa, biti razvoja saradnje i u sferi obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije i vojno tehničke saradnje. Konuzin je u Kraljevu razgovarao sa gradonačelnikom Draganom Jovanovićem, a pre toga je posetio žičku eparhiju Srpske pravoslavne crkve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track