UDARIO KONTRU BOGOLJUBU KARIĆU: Legendarni kompozitor: Da mogu, promenio bih godinu rođenja na 1879, da imam 125 godina, a ne 73!
Foto: Ana Paunković

dragan aleksandrić

UDARIO KONTRU BOGOLJUBU KARIĆU: Legendarni kompozitor: Da mogu, promenio bih godinu rođenja na 1879, da imam 125 godina, a ne 73!

Politika -

Legendarni kompozitor i aranžer, harmonikaš Dragan Aleksandrić, koji je radio sa gotovo svim značajnim imenima srpske narodne muzike - Miroslavom Ilićem, Nadom Obrić, Nadom Topčagić, Vesnom Zmijanac, Biljanom Jevtić, Mirom Škorić, Marinkom Rokvićem, od kojih je mnoge i stvorio, ne da ne želi da podmladi krštenicu, već upravo suprotno!

Bogoljub Karić
foto: Zorana Jevtić

Kako je jednom prilikom ispričao za Kurir, za razliku od biznismena Bogoljuba Karića koji pokušava da datum rođenja u krštenici promeni tako da ona pokazuje 20 godina manje, on bi voleo da je stariji, i to mnogo! Aleksandrić je kazao da bi, da može, rađe imao 125 godina nego sedamdeset i neku.

- Šta sam uradio, a šta u novom životu ne bih uradio? Ne bih se ženio, na primer. Deca mogu da se imaju i bez braka. Šalim se. Kako sam živeo, dobro sam i živ. Sve se kanim da odem u neku državnu instituciju i podnesem molbu da mi izmene godinu rodenja, da upišu 1879. godinu. A znate zašto? Pa živeo sam dva života - kazao je on.

Dragan Aleksandrić
foto: Printscreen

Inače, u karijeri dugoj gotovo pola veka Dragan Aleksandrić je napisao hiljade kompozicija za gotovo sva velika imena narodne muzike bivše SFRJ, komponovao narodna kola i bio aranžer kompozicija svojih kolega kompozitora. Sa svojim orkestrima je pratio pevače na koncertima širom Jugoslavije.

Dobitnik je brojnih nagrada stručnih žirija i publike na brojnim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu, kao i zahvalnica i priznanja za doprinos na polju kulturnih delatnosti i za humanitarni rad.

Kurir.rs/ Foto/Source:Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track