DVA LAŽNA SVEDOKA, KRŠTENICA IZGORELA U PEĆI...Bogoljub Karić ovako namerava da ZVANIČNO promeni godinu rođenja?!
Foto: Privatna Arhiva

advokat o naumu biznismena

DVA LAŽNA SVEDOKA, KRŠTENICA IZGORELA U PEĆI...Bogoljub Karić ovako namerava da ZVANIČNO promeni godinu rođenja?!

Politika -

Biznismen Bogoljub Karić, koji je podneo zvaničan zahtev da mu se u dokumentima navodi da je 20 godina mlađi, morao je da iznađe način kako da u tom naumu uspe, ali bi svaka moguća opcija bila nezakonita, objašnjava stručnjak.

Naime, jedan ugledni advokat objasnio je za Kurir kako bi Karić mogao da pokuša papirološki da se podmladi.

- Bogoljub Karić može da krene u čitav postupak s obrazloženjem da su matične knjige u Peći, gde je rođen, spaljene, te da ne postoje izvorni podaci iz njegove matične knjige rođenih. Na osnovu toga bi, najverovatnije, matičar tražio izjave dvoje svedoka o tome koliko on ima godina. Problem je u tome što bi, ako bi svedočili da ima manje godina nego što je slučaj, i to značajno manje, Karićevi "svedoci" učinili krivično delo - objašnjava ovaj beogradski advokat.

Bogoljub Karić
foto: privatna arhiva

Inače, kako kaže, na taj način su se ljudi upisivali ponovo u matične knjige mahom nakon ratova, kada su one izvorne u tim ratovima stradale, pa podaci nisu postojali.

Podsetimo, Bogoljub Karić traži od nadležnih organa da mu promene godinu rođenja i upišu da je 20 godina mlađi. Kako kaže, stanje njegovih krvnih sudova dokazuje da je sposoban da živi kao daleko mlađi čovek.

Bogoljub Karić
foto: Zorana Jevtić

Naime, u saradnji sa svojim advokatskim timom, Karić je gradskoj upravi grada Kragujevca predao zahtev za promenu godine rođenja u dokumentima, a sve kako bi umesto 17. januar 1954. u njegovoj ličnoj karti stajala 1974. godina.

U zvaničnom saopštenju za javnost Karić navodi da je na svoj 65. rođendan gradskoj upravi grada Kragujevca, kao nadležnom državnom organu, podneo zahtev za donošenje odluke o promeni upisa podatka o "činjenici njegovog rođenja", tako što će se utvrditi da je rođen 17.01.1974. godine u Peći, a ne 17.1.1954. godine kako je upisano u matičnoj knjizi.

I. Ž./ Foto/Source:Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track