PALMA PONOVO TUŽIO MARINIKU TEPIĆ: Lider JS podneo tužbu protiv potpredsednice SSP zbog tvrdnji o seksulanom zlostavljanju
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

politika

PALMA PONOVO TUŽIO MARINIKU TEPIĆ: Lider JS podneo tužbu protiv potpredsednice SSP zbog tvrdnji o seksulanom zlostavljanju

Politika -

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Markovića podneo je Osnovnom sudu u Jagodini novu tužbu protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić zbog povrede ugleda i časti. On navodi da je Tepićeva u dokumentarnom filmu „Junaci doba zlog", emitovanog 09. 02. 2022. godine na TV N1 "iznela gomilu laži na njegov račun".

- Tepić je u ovom dokumentarnom filmu izjavila da je navodno jedna devojka januara 2019. godine u jednom od navodnih stanova u Jagodini koji su navodno služili za podvođenje maloletnica, bila seksualno toliko zlostavljana, da je završila u bolnici i da su lekari pozvali policiju i da je navodno došlo do smena u jagodinskoj policiji i da je tu informaciju dobila od jednog policijskog službenika - ispričao je Marković, dodajući da je Tepićeva "ceo taj izmišljeni slučaj povezala sa njim."

Marinika Tepić
foto: Zorana Jevtić

- U slučaju takvih krivičnih dela mora postojati trag u bolnici ili Domu zdravlja ili u policijskim zapisnicima. Opšta bolnica u Jagodini, za koju Tepić tvrdi da se u istu prijavila navodna zlostavljana devojka, već je saopštila da takvog slučaja u toj bolnici nije bilo, odnosno da je u tom periodu koji pominje Marinika Tepić bilo pet prijavljenih slučajeva nasilja, od kojih su četiri bila među bračnim drugovima, a jedan prema starijoj osobi, te da se takvi slučajevi prijavljuju policiji i Centru za socijalni rad, kao i da drugih slučajeva nije bilo i da iste nije moguće prikriti imajući u vidu stroge procedure - rekao je Marković i dodao:

- Ona tvrdi da ima mnogo svedoka, mnogo žrtava. Tvrdi da je informaciju dobila od jednog navodnog policijskog službenika. Neka navede i imenuje jednog svedoka, a da nije kriminalac i da ne laže. Neka navede jednu žrtvu i neka navede ko je taj navodni policijski službenik - insistira Marković ističući da su sve to obične izmišljotine koje imaju za cilj da mu nanesu političku štetu.

- Sve su notorne laži od početka. Niti ima svedoka, niti ima žrtava, a taj policijski službenik je izmišljen kao i sve ostalo. Jednostavno, to što ona pominje se nikada nije desilo - naglašava Marković. Dodaje da je protiv svih članova SSP koji su lagali i njega povezivali sa ovim i drugim izmišljenim slučajevima još maja 2021. godine podneo krivične prijave i da još uvek čeka pravdu na sudu.

- Tek jedno ročište je bilo prošle nedelje kada se svedok Branislav Radosavljević, koji je šest puta hapšen zbog krađe automobila i osuđivan, nije pojavio jer ga navodno boli zub - zaključio je Marković.

Podsetimo, lidera JS su sredinom 2021. godine optužili da u Jagodini, odnosno u hotelu u Končarevu, organizuje orgije, podvodi žene i maloletne devojčice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track