VAŽAN DAN U SKUPŠTINI: Poslanici danas o dodatnih 100 evra mladima i Nadzornom odboru za izbornu kampanju
Foto: Ana Paunković

dve SEDNICe

VAŽAN DAN U SKUPŠTINI: Poslanici danas o dodatnih 100 evra mladima i Nadzornom odboru za izbornu kampanju

Politika -

Prva sednica počeće u 10 a druga je zakazana za 15 časova

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas, sa 45 minuta zakašnjenja, novu vanrednu sednicu na čijem je dnevnom redu nova pomoć za mlade od 100 evra, u junu.Razmatraće se Predlog zakona o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19, koji je predložila Vlada.

Kako je ranije najavio ministar finansija Siniša Mali, mladi koji su se već prijavili i dobili pomoć, neće morati ponovo da se prijavljuju, dok će prijava izmedju 16. i 31. maja biti potrebna onima koji 16 godina napune u medjuvremenu.

U zakonu piše da će ministarstvo isplatu pomoći od 100 evra u dinarskoj protivrednosti početi u junu 2022. godine.

Za 15 časova zakazana je nova sednica na kojoj će se birati članovi Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Odbor za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio je da se u članstvo imenuju upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, ekonomista Marjan Jovanović, pravnik Boris Bajić, pravnik Ridvan Redžepi, profesor Branko M. Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinarka Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika i prvak opere Aleksandar Stamatović.

Kada je reč o Nadzornom odboru za izbornu kampanju, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio je da se u članstvo imenuju upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, ekonomista Marjan Jovanović, pravnik Boris Bajić, pravnik Ridvan Redžepi, profesor Branko M. Rakić, Savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinarka Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika i prvak opere Aleksandar Stamatović.

Druga sednica zakazana je za 15 časova.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track