DODIK OTKRIO IZETBEGOVIĆEVE RADNJE: SDA okuplja ratne veterane! Ni zastave takozvane Armije BiH na skupu u Bužimu NISU SLUČAJNE
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

napeto u bih

DODIK OTKRIO IZETBEGOVIĆEVE RADNJE: SDA okuplja ratne veterane! Ni zastave takozvane Armije BiH na skupu u Bužimu NISU SLUČAJNE

Politika -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića okuplja svoje ratne veterane, koristi ratnohuškačku retoriku, ali da i pored toga u Bosni i Hercegovini neće biti nikakvog rata.

- Mi znamo da SDA okuplja svoje ratne veterane, pokušava ih mobilisati i naravno pokušava ih organizovati u nekoj zabludnoj priči o tome da eventualno nešto će trebati. Neće ovde biti nikakvog rata - istakao je Dodik.

On je naglasio da okupljanje u Bužimu, gde su uniformisana lica nosila ratne zastave takozvane Armije BiH i uzvikivali islamske verske pokliče, nije spontano.

- Ne, to ništa nije spontano, već u potpunosti organizovano. To je neka podmukla aktivnost koja se očigledno sprovodi na prostoru čitave Federacije BiH - rekao je Dodik.

Dževad Galijašević
foto: Youtube/Printscreen

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević kaže za Kurir da je Dodik u pravu i da je u zadnje vreme primetna pojačana ratnohuškačka retorika i sve češće pretnje ratom i kod Bakira Izetbegovića i kod Šefika Džaferovića, ali i kod Željka Komšića.

- I nije to samo retorika već i čitav niz događaja koji ukazuju da ova trojka sve češće zvecka oružjem i kao da priziva sukobe u BiH - kaže Galijašević.

Kao primere svojih tvrdnji navodi prijem generala Armije BiH u Predsedništvu, najvišoj instituciji zemlje, bez prethodnih konsultacija i saglasnosti svih članova Predsedništva BiH.

- Onda ovo u Bužimu, pa pojačano naoružavanje... To nisu incidenti i ništa tu nije slučajno. A iz nekog razloga pojedini zapadni centri moći to podržavaju i ohrabruju taj islamski koncept BiH koji je zasnovan na nasleđu Alije Izetbegovića i njegove Islamske deklaracije - zaključuje Galijašević.

B. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track