JEZIVO! ALBANSKA PEVAČICA STAVILA KAPU SA UČK ZNAKOM I PEVA U SLAVU TERORISTA OVK: "Komandante, sa vama smo, čist si kao suza"!
Foto: Printscreen

skandal

JEZIVO! ALBANSKA PEVAČICA STAVILA KAPU SA UČK ZNAKOM I PEVA U SLAVU TERORISTA OVK: "Komandante, sa vama smo, čist si kao suza"!

Politika -

Albanska pevačica Leonora Jakupi snimila je pesmu “Komandante” u slavu zločinaca terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i kroz stihove poslala poruku javnosti da su oni “čisti kao suza”.

Gotovo svi kosovski mediji preneli su vest da je ova mlada umetnica iz Srbice objavila na Jutjubu i svim društvenim mrežama spot za pesmu posvećenu pripadnicima OVK koji se upravo pred Specijalnim sudom u Hagu suočavaju s ozbiljnim optužnicama za zlodela tokom rata na Kosovu i Metohiji. Jakupi peva o “ratnoj čistoti i spremnosti za odbranu slobode“.

Jakupi
foto: Printscreen

- Mi nikome ništa ne dugujemo, krvlju smo branili svaki pedalj, zakleli smo se otadžbinom, zajedno sa vama smo, komandante, ovde smo, vi koji ste dali sve za otadžbinu, komandante, čist kao suza“ - reči su pesme koju peva Albanka sa kapom na kojoj je znak UČK, a u spotu su izmontirani snimci s ikonografijom ove terorističke organizacije, njenim zastavama i amblemima.

Video spot je objavljen juče i za jedan dan je skupio više od 40.000 pregleda, uz komentare oduševljenja na albanskom jeziku. Telegrafi je preneo i reči Leonore Jakupi:

- “Komandante” je moja premijerna pesma, koju prati sledeća premijera “Sloboda ima ime”. OVK sa vama smo“.

Jakupi
foto: Printscreen

U Hagu je, podsetimo, u toku sudski proces bivšem komandnom sastavu OVK. Za ratne zločine se terete Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi. Optuženo je još nekoliko bivših pripadnika ove formacije.

Inače, ovo nije prvi put da se pop kultura zloupotrebljava u političke svrhe. Najpoznatiji provokator u toj sferi je albanska pevačica Dua Lipa koja često veliča kosovsku nezavisnost i veliku Albaniju. Tako je jednom prilikom objavila na društvenim mrežama da Kosovo nije Srbija, kasnije je otišla korak dalje i promovisala mapu velike Albanije, identičnu onoj sa drona na utakmici Srbija-Albanija. Obmanjivala je javnost i tvrdnjom da je leskovački ajvar zapravo tradicionalno albansko jelo, a umela je u intervjuima i da opisuje Srbe kao fašiste koji su okupirali njenu zemlju.

Skandalozni stihovi

„Komandante,

ko je Kosovo u srce dirnuo,

ko je Kosovu dah oduzeo ko slobodu hoće da nam spali.

Nećemo dozvoliti, dokle god smo živi, mi nikome ništa ne dugujemo.

Krvlju smo branili svaki pedalj, zakleli smo se otadžbinom zajedno sa vama smo

Refren:

Komandante, ovde smo, vi koji ste dali sve za otadžbinu

Komandante, čist kao suza, ko voli otadžbinu, voli ga i Bog.

Ko Kosovo nazad želi da vrati, ko Kosovu sunce uzima, ko nam dira najdragoceniju slobodu, deca zemlje, bože, odmah izađu

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track