14:59

Veljko Odalović otkrio koliko će Srbiji značiti podrška američkih kongresmena

objasnio

ALBANSKI LOBISTI U SAD SU UZROK SVOG ZLA NA KIM: Veljko Odalović otkrio koliko će Srbiji značiti podrška američkih kongresmena

Politika -

Za televiziju Kurir su u jutarnjem programu o podršci 16 američkih kongresmena,u vezi sa pitanjima i rešenjima na Kosovu i Metohiji govorili Veljko Odalović, generalni sekretar nedavno razrešene Narodne skupštine i advokat Goran Petronijević.

Veljko Odalović
foto: Kurir televizija

Odalović je naglasio da je dobrodošao svaki glas, posebno u Kongresu, koji će biti u funkciji da se govori o onome što se stvarno desilo na Kosovu i Metohiji i da će neko slati poruku da je dijalog put koji treba da reši neka od otvorenih pitanja.

- Velika je stvar da je 16 kongresmena krenulo sa porukom da podržavaju naše srpske stavove. Albanski lobisti u američkom Kongresu i američkoj administraciji su uzročnici svog zla koje se desilo na Kosovu i Metohiji. Oni su bili generatori i proizvođači svega onoga kroz sve što smo prošli. Možda je današnji dan trenutak da su ti međunarodni faktori koji su došli 1999. bili neko ko je dozvolio da se dese pogromi i 1999. godine i 2004. godine - rekao je za Kurir televiziju Veljko Odalović, generalni sekretar nedavno razrešene Narodne skupštine.

Veljko Odalović
foto: Kurir televizija

- Ovi kongresmeni su dobra stvar. To je trebalo odavno da rade. Nikada neće Amerika biti na našoj strani. Smatram da 16 kongresmena mogu da doprinesu da se uravnoteži stav. To će nama biti dovoljno u postizanju dogovora - rekao je advokat Goran Petronijević za Kurir televiziju.

Veljko Odalović
foto: Kurir televizija

Veljko Odalović smatra da nije dobro to što međunarodna zajednica ćuti na stvaranje velike Albanije.

- Međunarodna zajednica ćuti na sve što se dešava, što je veoma loše. Ćuti na evidentnim pokušajem da se obrišu granice. Oni su doneli i neke druge odluke. Mnogo toga rade, a međunarodna zajednica ćuti na stvaranje Velike Albanije, koja ugrožava interese i Srbije, i Crne Gore i Sevrne Makedonije - rekao je Odalović za Kurir.

Veljko Odalović
foto: Kurir televizija

Podsetimo, među albanskim liderima nastala je opšta panika nakon što je 16 kongresmena uputilo američkom predsedniku Džozefu Bajdenu pismo podrške Srbiji, pogotovo imajući u vidu da gotovo polovina njih ima značajan uticaj na kreiranje spoljne politike SAD.

Naime, sedmoro ovih kongresmena su članovi i Spoljnopolitičkog komiteta Kongresa, gde se donose preporuke, deklaracije i rezolucije za trasiranje diplomatskog kursa Vašingtona.

U pitanju su Klaudija Tinej, koja je i kopredsedavajuća Srpskim kokusom, zatim Brajan Ficpatrik, Greg Stjuart i Bred Šnajder, kao i Dejvid Ciclin, Den Majzer i Ted Liju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:02

Ovako je nemački diplomata bahato reagovao na napade na naš narod na KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track