CRNI BOŠKO, ŠTA TO URADI?! Dveri iskopirale američke demokrate, ali napravile RASISTIČKI ispad! Izbacili tamnoputog mladića!
Foto: Kurir televizija

skandal

CRNI BOŠKO, ŠTA TO URADI?! Dveri iskopirale američke demokrate, ali napravile RASISTIČKI ispad! Izbacili tamnoputog mladića!

Politika -

Lider Dveri Boško Obradović napravio je svojevrstan rasistički ispad! Ne samo što su njegove Dveri "pozajmile" predizborni plakat iz kampanje američkih demokrata, već su ga i "kropovale", odnosno isekle tako da je sa fotografije ispao tamnoputi mladić!

Boško Obradović
foto: PrintScreen

Ovaj skandal odmah je naišao na žestoke kritike na društvenim mrežama, a među prvima se oglasio nekadašnji ministar i bivši predsednik DS Dragan Šutanovac, koji je uz originalnu i pokradenu fotografiju napisao:

- Ukradeš ideju za kampanju - ok. Ukradeš fotografiju - hmm. Rasistički kropuješ momka tamne puti - Dveri - napisao je on.

Šutanovac je podsetio da je sa istom fotografijom, ali sa tamnoputim mladićem kojeg su Dveri odsekle, na izborima u SAD nastupala Aleksandrija Okasio Kortez, članica američke Demokratske stranke.

Naime, plakat koji su Dveri "pozajmile" od američkih "kolega" poslužio je Obradovićevom pokretu da u kapmanji obeća da će studentima biti vraćene školarine za prethodne dve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track