OTIŠAO JE MOJ PRIJATELJ: Tomislav Nikolić oprostio se emotivnom porukom od tragično preminulog ambasadora Olivera Antića
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile

šok

OTIŠAO JE MOJ PRIJATELJ: Tomislav Nikolić oprostio se emotivnom porukom od tragično preminulog ambasadora Olivera Antića

Politika -

"Otišao je moj prijatelj i savetnik, profesor Oliver Antić. Ne znam razlog, ali znam da je bio veoma osetljiv čovek i da je sve primao k srcu.", ovo su prve reči bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića na vest o tragičnoj smrti njegove desne ruke iz vremena dok je bio na čelu države i dugogodišnjeg prijatelja.

Nikolić je konstatovao da "Srbija nema mnogo takvih umova i profesora sa toliko znanja i integriteta, priznatog u svetskim razmerama".

- I poslednje zaduženje koje je dobio od našeg Predsednika i svoje Srbije obavljao je dostojanstveno, uvažavan od predsednika Portugala i kolega ambasadora u Lisabonu.

Čak i od onih kojima se otvoreno suprotstavljao, vrlo često objavljivanjem članaka u Diario di Notisijaš i drugim listovima, braneći pravo Srbije da javno iznosi istinu o svojoj istoriji i pravu na suverenitet i teritorijalni integritet.

Nikolić je podsetio da je Antić bio jedan od utemeljivača Srpske napredne stranke i da joj je ostao privržen i veran do poslednjeg časa.

- Nema reči kojima mogu da opišem žalost koju moja porodica oseća zbog tragične smrti našeg dragog Dike - emotivno je zaključio nekadašnji predsednik Srbije.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track