Oštar protest SPO: Carević radio s Legijinim ljudima?!

Traže poništenje imenovanja

Oštar protest SPO: Carević radio s Legijinim ljudima?!

Politika -
Carević je, navodi SPO, bio radnik Državne bezbednosti u vreme političkih ubistava i državnog terora, i to u šestom odeljenju koje je osnovano 1999. godine.

BEOGRAD - Srpski pokret obnove protestuje zbog imenovanja Dejana Carevića za šefa kabineta ministra pravde Srbije. Carević je, navodi SPO, bio radnik Državne bezbednosti u vreme političkih ubistava i državnog terora, i to u šestom odeljenju koje je osnovano 1999. godine.

Srpski pokret obnove danas je najoštrije protestovao zbog imenovanja Dejana Carevića za šefa kabineta ministra pravde Srbije.

Carević je, navodi SPO, bio radnik Državne bezbednosti (DB) u vreme političkih ubistava i državnog terora, i to u Šestom odeljenju koje je osnovano 1999. godine.

U Šesto odeljenje DB regrutovana su petorica najpouzdanijih radnika DB i sedmorica pripadnika Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije, piše u saopštenju.

Nadamo se da će imenovanje Carevića biti poništeno, kako ne bi bilo korišćeno za zataškavanje i aboliciju zločina Miloševićevog režima, poručuje SPO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track