PRIŠTINA SE NE SMIRUJE: Kosovska ministarka Hadžiju preti: Srbi mogu da glasaju samo preko Pošte ili Kancelarije za vezu!
Foto: screenshot Pink tv

provokacija

PRIŠTINA SE NE SMIRUJE: Kosovska ministarka Hadžiju preti: Srbi mogu da glasaju samo preko Pošte ili Kancelarije za vezu!

Politika -

Priština ne odustaje od provokacija. Predstavnici izvršne vlasti lažne države Kosovo kao da se takmiče ko će više pokušati da uvredi i unizi Srbiju. Najnoviji takav pokušaj potekao je od ministarke pravde lažne države Kosovo Aljbuljene Hadžiju koja je ponovila, već toliko puta neutemeljen i protivpravan stav, da će Srbi na KiM na predsedničkim i parlamentarnim izborima, koje Srbija organizuje 3. aprila, moći da glasaju samo preko Pošte ili Kancelarije za vezu.

- Glasanje će biti u skladu sa Ustavom. Smatramo da je izuzetno važno poštovati Ustav Kosova i zakone koji su na snazi. Kosovski Srbi glasaju poštom ili u kancelariji za vezu. Ne postoji ništa drugo u vezi sa tim - istakla je Hadžiju na konferenciji za novinare posvećene ovoj temi i podsetila na rezoluciju koju je usvojila Skupština Kosova kojom je zabranjeno organizovanje referenduma Srbije 16. januara.

- Svesni smo da Srbija ima pretenzije da održi izbore na teritoriji Kosova, ali do toga neće doći. Srbi mogu da glasaju samo preko Pošte ili Kancelarije za vezu - zaključila je Hadžiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track