JEDVA DOČEKAO DA NAPADNE SRBIJU! Švedski političar Karl Bilt: Zbog neuvođenja sankcija Rusiji, za Srbiju nema mesta u EU!
Foto: Fonet

NIJE MU PRVI PUT

JEDVA DOČEKAO DA NAPADNE SRBIJU! Švedski političar Karl Bilt: Zbog neuvođenja sankcija Rusiji, za Srbiju nema mesta u EU!

Politika -

Karl Bilt, švedski političar i diplomata, ponovo je udario na Srbiju! On je javno zatražio da Srbija ne bude primljena u Evropsku uniju.

Komentarišući zvanični stav Srbije, da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji, Bilt je na svom zvaničnom Tviter nalogu napao našu zemlju.

- Ovim stavom Srbija se de fakto diskvalifikovala iz EU procesa pristupanja. Ne bi trebalo biti mesta za nove EU članove koji ne dele naše osnovne vrednosti i interese - kategoričan je Bilt.

Karl Bilt
foto: Printscreen/Twitter/carlbildt

On je ovo napisao reagujući na objavu novinara Majkla Martensa koji je preneo stav Srbije.

- Posle višednevnog oklevanja, Srbija je zauzela stav o ukrajisnko-ruskom sukobu. Osnovna poruka: Nema sankcija Rusiji. Srbija će biti sigurno utočište za Putina i njegovu kriminalnu elitu. Ruskom agresoru je dozvoljeno da nastavi poslovanje preko svog srpskog saveznika. Više uskoro - napisao je ovaj novinar.

Kurir.rs/ Foto/Source:Fonet

Bonus video:

34:57

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, ne uvodimo sankcije Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track