15:52

MOVSESIJAN I ŠORMAZ TVRDE DA RUSKA PROPAGANDA RADI NONSTOP U SRBIJI

ukrajinska kriza

RUSI IMAJU FABRIKU TROLOVA U SRBIJI?! Movsesijan i Šormaz navode da ruska propaganda deluje neprestano od POČETKA RATA

Politika -

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan tvrdi da ruska propaganda u Srbiji radi bez prestanka od početka sukoba u Ukrajini dok Dragan Šormaz iz Srpske napredne stranke navodi da je odavno znao da će doći do rata.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

- To je sedenje na dve stolice. Vi nemate izbora nego morate da osudite invaziju Rusije na Ukrajinu. Vidimo da su se sve evropske zemlje slično ponele prema ovom problemu. Pitanje da li Evropskoj uniji odgovara da se Srbija izbaci iz pregovora. Dobili ste da ruska propaganda koja je ovde prisutna bude još više prisutna - rekao je Movsesijan u jutarnjem programu Kurir televizije.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

Dragan Šormaz iz Srpske napredne stranke osvrnuo se na otkazanu posetu Nikolaja Patruševa, sekretara saveta bezbednosti Ruske Federacije i jednog od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ja sam jedan od onih koji je najviše verovao u mojoj stranci da će doći do rata. Imam drugačiji pogled na Rusiju, ne u stranci, nego u Srbiji. Patrušev je tražio da dođe u Srbiju, pa smo morali da mu kažemo da sad nije vreme da dođe. Pa su oni to na Zapadu saznali. Nije sa Zapada nego i iz Moskve i sa Zapada - rekao je Dragan Šormaz.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

Predsednik Narodne stranke Aris Movsesijan rekao je da ruska propaganda u Srbiji radi non-stop i da ima i takozvane fabrike trolova.

- Propaganda non-stop radi. Rusija ima ozbiljnu propagandu i ovde deluje. U Srbiji braća počinju da liče na braću Čvoroviće. Imam utisak da je veliki broj ljudi sišao u podrum i čisti onu Staljinovu sliku. To je dejstvo propagande koje dolazi sa ruske strane. Vi imate farme trolova. Imate na nekim sajtovima prikaz toga. To Rusija godinama koristi, naravno, Zapad takođe, a Ukrajina ima glumca na čelu države - rekao je Movsesijan.

Šormaz se osvrnuo i na predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

- Zamislite koliko taj čovek voli život i hoće mir. On je uspeo od pravnika da postane popularan komičar, a potom da postane i predsednik Ukrajine. Zelenski je Jevrejin, a 0,5% Jevreja živi u Ukrajini. A Putin priča da su nacisti - rekao je Šormaz.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

STOJANOVIĆ O POLITIČKOJ KOALICIJI U NEMAČKOJ I MOGUĆEM SCENARIJU: Svi flertuju, sutra zaseda rukovodstvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track