VUČIĆ: OČEKUJEM POLITIČKE ZAMKE ZA SRBIJU: Planiraju da izbace Rusiju iz UN. Sledi pritisak da dođe do promene Rezolucije 1244
Foto: Printscreen/TV Pink

PREDSEDNIK SRBIJE U OBRAĆANJU NACIJI

VUČIĆ: OČEKUJEM POLITIČKE ZAMKE ZA SRBIJU: Planiraju da izbace Rusiju iz UN. Sledi pritisak da dođe do promene Rezolucije 1244

Politika -

Naša pozicija u narednom periodu biće još teža zato što naše ekonomija je najbrže rastuća u regionu, a suočićemo se sa drugim problemima, rekao je predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima zbog situacije između Rusije i Ukrajine, i objasnio da naša zemlja trpi veliki pritisak.

Predsednik je saopštio da je situacija ozbiljna, te je poručio sledeće:

- Srbija se nalazi u izuzetno teškoj situaciji i danas manje nego ikada postoji razumevanje za poziciju republike Srbije i našeg naroda bilo gde u svetu. To nije pritanje naše principijalnosti, već neverovatnih okolnosti koje su nas dovele u tešku situaciju. U predhodnih 48 sati ne postoji predstavnik nijedne važnije države da nisam sa njim razgovarao - istakao je Vučić.

Srbija je danas na skupštini UN osudila napad Rusije na Ukrajinu.

- Jutros u 6:38 sam završio razgovore koje smo imali sa evropskim i svetskim zvaničnicima. Očekujem u narednom periodu da ima nekoliko političkih zamki za Srbiju. Videli ste da su Albanci uputili zahtev da postanu članica NATO i da su već dobili podršku druge ili treće zemlje u Alijansi, a to je Turska. Verujem da sledi isključenje Rusije iz svih organizacija. Planiraju izbacivanje Rusije iz UN, a posle toga sledi pritisak na NR Kinu da dođe do promene Rezolucije 1244, a posle toga mi više nemamo pravni osnov za očuvanje našeg teritorijalnog integriteta, a nakon toga sledi priznanje onih zemalja koje to još nisu učinile - rekao je Vučić.

- Pritisci na našu zemlju će biti sve veći, a tek ćemo biti svedoci potpunog rušenja poretka. Videli ste da su Albanci uputili zahtev da postanu punopravna članica NATO, i da su dobili podršku Turske. Videli ste i ono što mogu da predviđam da će neka od sledećih inicijativa biti isključenje Rusije iz UN. To govorim zbog onoga što nama sledi.

Posle toga ostaje otvoren prostor i pritisak na NR Kinu da dođe do promene Rezolucije 1244, posle čega nemamo više pravni osnov na osnovu kojeg možemo da se oslonimo na pravni osnov u međunarodnom pravu. Sledi potom priznanje od strane UN i NATO. To uopšte sve ne isključujem - najavljuje Vučić.

Naša pozicija u narednom periodu biće još teža zato što naše ekonomija je najbrže rastuća u regionu, a suočićemo se sa drugim problemima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track