GNUSNE OPTUŽBE PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE NA RAČUN SRBIJE: Kurti izmišlja silovanje 20.000 albanskih žena tokom 1999.
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

MONSTRUOZNO

GNUSNE OPTUŽBE PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE NA RAČUN SRBIJE: Kurti izmišlja silovanje 20.000 albanskih žena tokom 1999.

Politika -

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti opet se ustremio na Srbiju. On je otpočeo novu kampanju protiv naše zemlje i našeg naroda. Tako je Srbiju i Srbe ponovo optužio za ratne zločine i sistematsko masovno silovanje Albanki tokom 1999. godine.

- Brinem se da bi sukob u Ukrajini mogao da se proširi na Zapadni Balkan. Već smo ovo u Ukrajini videli na Kosovu 1999. godine, kada je 860.000 Albanaca proterano u Albaniju, Crnu Goru i Makedoniju. Počinjene su na stotine masakara, 12.000 civila je ubijeno i 20.000 žena silovano... Pazite, sve ruske kompanije imaju ogranke u Srbiji i zato su građani Kosova zabrinuti zbog despotskog ponašanja Putina, plašimo se da će pokušati da izveze rat iz Ukrajine na Zapadni Balkan - rekao je Kurti za "Skaj njuz".

Komentarišući Kurtijeve napade na Srbiju i Srbe analitičar Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje kaže da su to reciklirane optužbe koje su i Kurtijevi prethodnici na mestu premijera ove lažne države iznosili na račun Srbije, a bez ikakvih dokaza.

Dževad Galijašević, Marija Đorić, Stevica Deđanski, Usijanje dana
foto: Kurir

- To su paušalne optužbe. Kurti želi da iskoristi priliku i da nas, predstavljajući Srbiju kao zemlju koja podržava Rusiju, satanizuje u svetu - objašnjava Deđanski dodajući da je na Kosovu i za Kurtija vreme stalo.

- Kurti živi u prošlosti. A to je zato što nema šta da ponudi svojim građanima osim mržnje. To je model ponašanja svih zemalja koje su stale u razvoju. U takvoj situaciji najbolje je naći nekog koga će da mrze i ko će im biti kriv za sve. Tako se skreće pažnja sa realnih problema kojima je Kosovo izloženo, a koji nemaju veze sa Srbijom - zaključuje Deđanski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track