SRAMNO IZVEŠTAVANJE ŠOLAKOVOG MEDIJA: Portal Nova pokušava da unese paniku među građane
Foto: Printscreen

neprofesionalizam

SRAMNO IZVEŠTAVANJE ŠOLAKOVOG MEDIJA: Portal Nova pokušava da unese paniku među građane

Politika -

Portal Nova, koji je deo Junajted grupe Dragana Šolaka, ponovo pokušava da unese paniku!

Naime, oni su obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o stanju u zemlji i svetu iskoristili kao priliku da, potpuno neosnovano, isprozivaju vlast, ali i da pokušaju da među građane unesu paniku i neizvesnost. Kako, naime, tvrde u tekstu koji su danas objavili, "Čačani uplašeni Vučićevim obraćanjem kupuju namirnice na veliko".

NovaS, Dragan Šolak
foto: Printscreen

Osim što su pokazali neprofesionalizam, ovo je i nedopustivi slučaj pokušaja da se među građane unese panika. Jer, iako je vrh države apelovao da svih namirnica ima dovoljno, te da nema potrebe da građani stvaraju zalihe, portal Nova, izvlačeći primer jedne radnje, pokušava da plasira tezu kako je među građanima nastala pomama za namirnicima, optužujući pritom za sve vlast.

Ovo je takođe i još jedan primer kako zapravo funkcionišu mediji u okviru Junajted grupe, koji ne propuštaju nijednu priliku da svojim konstrukcijama plasiraju teze koje odgovaraju njihovom vlasniku i njegovim političkim partnerima.

Tako su i ranije, podsetimo, više puta širili fejk njuzeve, a išli čak i toliko daleko da izjave ljudi interpretiraju na način koji njima odgovara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track