BJELA NIJE JEDINI UVUČEN U RUSKO - UKRAJINSKI SUKOB: I ove domaće javne ličnosti postale su RATNI HEROJI!
Foto: Printscreen

opšti haos na mrežama

BJELA NIJE JEDINI UVUČEN U RUSKO - UKRAJINSKI SUKOB: I ove domaće javne ličnosti postale su RATNI HEROJI!

Politika -

Situacija u Ukrajini izuzetno je teška i odražava se na ceo svet, a u situaciji opšteg haosa, domaći tviteraši i korisnici ostalih društvenih mreža pokušavaju da na šaljiv način predstave dešavanja u Ukrajini.

Nekima je palo na pamet da bi mogli da iskoriste junake domaćih ratnih filmova, ali i druge javne ličnosti poput pevača ili rijaliti zvezda koje imaju spotove ili slike sa oružjem i predstave ih kao ukrajinske heroje koji se bore protiv „agresora" ili su ranjeni ili poginuli u bitkama na istoku Evrope. Iako su ove objave postavljene iz zabave i imaju šaljiv karatkter, pojedinci su ih shvatili vrlo ozbiljno, pa su se naši glumci, pevači i rijaliti zvezde koje su završile na internetu našle u središtu prepirki i rasprava, a nekima je čak i najozbiljnije izjavljivano saučešće ili ispod njihovih slika izražena tuga zbog njihove prerane smrti.

Nikola Kojo
foto: Printscreen

Glumac Nikola Kojo na Tviteru je postao Nikolaj Kojčenko, general-vodnik koji „kroz prozor posmatra razoreni Kijev".

Bjelogrlić
foto: Printscreen

Dragan Bjelogrlić u ulozi Milana iz filam "Lepa sela lepo gore" iskorišćen je kao ruski okupacioni vojnik. Prikazana je čuvena scena iz fila na kojoj Bjelogrlić pije pivo, a u pozadini gori spaljeno selo.

Radoš Bajić
foto: Printscreen

Objavljena je i slika glumca Radoša Bajića kao Radašina iz serije "Selo gori, a baba se češlja" u čijem opisu je napisano da je reč o "duhu Kijeva", stanovniku Žitomira i komandantu ukrajinskih vazdušnih snaga koji je izašao iz penzije da bi se „borio protiv agresora".

- Srećan lov, dobri gospodine - stoji uz Bajićevu sliku na Tviteru.

Nernad Okanović
foto: Printscreen

Glumac Nenad Okanović je na Tviteru postao Oleksij Stepanenko Okanović, ukrajinski heroj koji se žrtvovao i razneo most u Harkovu, dok Miloš Biković nije menjao nacionalnost, ali je postao Aleksa Đurić, heroj sa Kosova, koji se sa svojom četom nalazi u harkovskoj oblasti.

- Još uvek nema javne osude iz Srbije niti NATO. Ovo je sramotno - navodi se uz fotografiju iz predstojećeg filma „Košare".

Čak Noris
foto: Printscreen

Naravno, nije izostala ni holivudska zvezda, ali i glavni junak velikog broja viceva u Srbiji Čak Noris koji je predstavljen kao ukrajinski heroj Maksim Norijenko, general-vodnik specijalnih jedinica koji brani Kijev.

Seka Aleksić
foto: Printscreen

Pevačica Seka Aleksić osvanula je u maskirnoj košulji, a ispod njene fotografije piše:

- Ova hrabra žena pomešala je crno i zlatno da kamuflira ukrajinske trupe i zbuni ruske osvajače, zovu je Sestra Aleksević - duhovito je opisao sliku korisnik ove društvene mreže.

Kristijan Golubović
foto: Printscreen

Naravno da se u ovom probranom društvu našla i rijaliti zvezda Kristijan Golubović. Za ovu priliku iskorišćena je njegova čuvena fotografija sa kratežom, a Kristijan je predstavljen kao vođa „čečenskog odreda smrti" koji se ušunjao u Kijev i pokušao da ubije ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track