OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE I DEMANTOVALO NAVODE NEKIH MEDIJA: Pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

ZLONAMERNE KONSTRUKCIJE

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE I DEMANTOVALO NAVODE NEKIH MEDIJA: Pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona

Politika -

Povodom navoda pojedinih medija u regionu, Ministarstvo odbrane saopštava da naši centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike ni na kakve vojne vežbe i ponajmanje u svrhu demonstracije sile, već se radi o potpuno bolesnim i zlonamernim konstrukcijama.

Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da se radi o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko naših opštinskih centara. Pozivanje obveznika na treninge civilne zaštite odvija se svake godine i radi se o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP-a, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Očigledno je međutim, da pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama. Ovim putem ih pozivamo da prestanu sa plasiranjem laži, kojima doprinose raznoraznim pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti u našem regionu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja