LAŽNA DRŽAVA U PROBLEMIMA DO GUŠE! SITUACIJA NA KOSOVU I METOHIJI NIKAD GORA: Rastu cene struje, nafte, ulja, šećera, hleba...
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Haradinaj poručio Kurtiju

LAŽNA DRŽAVA U PROBLEMIMA DO GUŠE! SITUACIJA NA KOSOVU I METOHIJI NIKAD GORA: Rastu cene struje, nafte, ulja, šećera, hleba...

Politika -

Ratni zločinac i predsednik ABK Ramuš Haradinaj otvoreno je kritikovao premijera privremene vlade u Prištini Aljbina Kurtija jer kako je naveo "situacija na Kosovu nikada nije bila gora, kako u egzistencijalnom, tako i u bezbednosnom smislu”.

Haradinaj je na Fejsbuku naveo da se “građani ove zemlje suočavaju sa nemogućnošću da obezbede sebi egzistenciju, rastu cene svih živih stvari, struje, nafte, ulja, šećera, hleba, lekova i svega ostalog".

"Premijeru, narod se ne hrani ideologijom. Više od šest meseci pritiskamo ovu vladu da se usvoji Zakon o platama i poveća minimalac, a nema ništa. Naprotiv, energenti poskupljuju za Albance, dok za Srbe na severu struju plaćaju iz državnog budžeta.

Danas smo pokrenuli postupak da se ova diskriminacija uputi Ustavnom sudu, kao teško kršenje ljudskih prava”, rekao je ratni zločinac Ramuš Haradinaj.

Kurir.rs/Kosovo-online.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja