SRPSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI POMNO PRATE SVA DEŠAVANJA U ZEMLJI, REGIONU I NA ISTOKU EVROPE Ministar Vulin: Građani da budu spokojni
Foto: MUP

Preduzimaju sve mere da se očuva i zaštiti stabilnost države

SRPSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI POMNO PRATE SVA DEŠAVANJA U ZEMLJI, REGIONU I NA ISTOKU EVROPE Ministar Vulin: Građani da budu spokojni

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da srpske službe bezbednosti pomno prate sva dešavanja u zemlji i regionu, kao i na istoku Evrope i ostatku sveta, i preduzimaju sve mere da se očuva i zaštiti stabilnost države.

"Terorizam je univerzalno zlo sa kojim se suočavaju mnoge zemlјe... Želim da poručim našim građanima da mogu da budu mirni i spokojni, jer država Srbija preduzima sve kako bismo ostali zaštićeni i sigurni", rekao je Vulin.

On je to izjavio posle sednice Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, kojoj je predsedavao kao nacionalni koordinator.

Na sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma razmatrana je aktuelna bezbednosna situacija u Srbiji i regionu sa pozicije praćenja problematike terorizma.

Zaključeno je da se formira Radna grupa za, kako je navedeno, "stvaranje nužnih uslova za obrazovanje Tima za inicijalnu procenu u okviru Modela prevencije radikalizacije i nasilnog ekstremizma koji vode u terorizam".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track