02:24

AMBASADOR UKRAJINE TVRDI: Ruska vojska stagnira u mnogim pravcima, ima problem sa logistikom, ostaće bez municije za 10 dana

ekskluzivno za kurir

AMBASADOR UKRAJINE TVRDI: Ruska vojska stagnira u mnogim pravcima, ima problem sa logistikom, ostaće bez municije za 10 dana

Politika -

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič tvrdi da ruska vojska stagnira u mnogim pravcima.

U emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji Aleksandrovič je izneo i procenu da će ruske snage kroz 10 dana ostati bez municije i goriva, ali i hrane.

- Mi već idemo u kontranapade i atakujemo rusku vojsku. Imaju neke procene vojnih eksperta da za otprilike 10 dana ruska vojska neće imati municiju, neće imati goriva, hrane... Oni su već iskoristili oko 1.000 raketa - rekao je Aleksandrovič gostujući u "Usijanju" na Kurir televiziji.

Ambasador tvrdi da ruske snage imaju logističke probleme u Ukrajini.

Oleksandr Aleksandrovič
foto: Kurir televizija

- Nemaju hrane i nemaju goriva zato što za okupatorsku vojsku treba neka logistika. Najveći problem je taj što je ukrajinski narod 100 posto protiv ruske vojske i oni ne dobijaju nikakvu pomoć. Zbog toga mnogo pljačkaju po selima, izvinjavam se na detaljima, kradu kokoške, ubijaju civile na licu mesta da bi oduzeli hranu ili mobilni telefon. Ušli su predaleko unutar Ukrajine, a nisu obezbedili logističku isporuku, zato ne mogu više da se unaprede - rekao je Aleksandrovič.

Ambasador Aleksandrovič ponovio je izjavu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da je za 19 dana invazije ruska vojska izgubila više vojnika nego za sve vreme rata u Čečeniji.

03:16

DA LI JE DOBRO DATI CIVILIMA ORUŽJE U RUKE, KO ĆE SNOSITI ODGOVORNOST: Ambasador Ukrajine: Nemamo drugog izbora

- Prema našim procenama oko 13.800 vojnika su već izgubili, 430 tenkova, 804 aviona, više od 150 helikoptera, 1.300 oklopnih vozila, oko 200 raketnih sistema... Svaki dan ukrajinska vojska uništava sve veću količinu ruskih vojnika i vojne tehnike - rekao je Aleksandrovič voditeljki Silviji Slamnig.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track