BESTIDNO! MRŽNJA PREMA SRBIJI IM JEDINA POLITIKA: Javnost šokirana zbog skandalozne albanske reklame i zloupotrebe dece!
Foto: Printscreen

prašina se ne sleže

BESTIDNO! MRŽNJA PREMA SRBIJI IM JEDINA POLITIKA: Javnost šokirana zbog skandalozne albanske reklame i zloupotrebe dece!

Politika -

Odavno je poznato da se albanski političari ne libe ničega kada je ostvarenje njihovih ideja o samostalnoj državi Kosovo i "velikoj Albaniji" u pitanju, ali sada su, skandaloznom reklamom u kojoj je iskorišćeno dete koje govori pogrdno o Srbima, otišli korak dalje!

Podsetimo, kosovska grupa Besa Besa napravila je i objavila spot u kojem poziva na bojkot srpskih proizvoda. Zastrašujuće je što se u spotu pojavljuje devojčica od oko četiri, pet godina koja u samoposluzi svome tati objašnjava da ne treba da kupuju srpske proizvode jer će se otrovati. Ona udara oca po ruci kada krene prema određenom artiklu i na njegovo pitanje:"čemu to, srce", odgovara: "Jer nam je baka rekla da ne kupujemo srpske proizvode, hoćeš da nas potruješ? Zar nisu Abetari pobili celu porodicu i ona je sada ostala sama?"

Komentarišući ovaj video i zloupotrebu dece u političke svrhe analitičar Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje kaže da su Albanci po ko zna koji put pokazali da je njihova jedina politika - politika mržnje.

Dževad Galijašević, Marija Đorić, Stevica Deđanski, Usijanje dana
foto: Kurir

- Oni očigledno ne znaju drugačije. Sa druge strane, Srbija vodi politiku izgradnje i razvijanja prijateljskih odnosa. Pokazujemo to tako što smo delili vakcine prijateljima u regionu, što je predsednik Vučić rekao, odnosno obećao, da će određenu količinu pšenice, u ovim teškim vremenima, dati svima u regionu kako ne bi osetili nestašice, a zauzvrat dobijemo ovakav spot. Dobijemo da nas prglašavaju trovačima i ubicama - kaže Deđanski, dodajući da "Srbija ne treba da se bavi tim mrziteljima već da vodi svoju politiku pomirenja."

- Samo takva politika donosi rezultate u međunarodnim odnosima, a i nevezano sa tim, to je ljudski, časno i pošteno - zaključuje Deđanski.

Tvorac spota je privrednik Burim Piraj, koji se javno hvali da njegova kompanija, koja pripada grupi "Besa-besa" ima slogan "Ne kupujte proizvode iz Srbije". U Uroševcu čak postoji šoping centar, koji je i jedini market na Kosovu koji ne prodaje proizvode iz Srbije.

Grupa "Besa-Besa" na društvenoj mreži Facebook ima 55.000 članova i aktivno vodi kampanju protiv proizvoda iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track