IZ POZORIŠTA U VRANJU ODGOVORILI MARINIKI TEPIĆ: Na skandalozan način pokušala da nas zloupotrebi u političke svrhe
Foto: Kurir/T.S., BETA Amir Hamzagić

reakcija

IZ POZORIŠTA U VRANJU ODGOVORILI MARINIKI TEPIĆ: Na skandalozan način pokušala da nas zloupotrebi u političke svrhe

Politika -

Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja oglasilo se kako bi demantovalo tvrdnje Marinike Tepić da je njoj i njenim političkim partnerima bilo zabranjeno da održe skup u toj ustanovi.

Marinika Tepić
foto: Printscreen/Twitter

U saopštenju potpisanim od direktora pozorišta Nenada Jovića se kaže da je Velika sala bila zauzeta, za šta postoje dokazi.

"Istina je, da smo na zahtev da održe politički skup u našem pozorištu odgovorili da je Velika sala zauzeta, što se prostom proverom i prodatim ulaznicama vrlo lako može da dokaže uvidom u Preglede karata po predstavi, po kojima je 12. marta 2022. godine bilo tri filmske projekcije", stoji u saopštenju.

1 / 6 Foto: Pozorište Bora Stanković

Pozorište izražava žaljenje što je Marinika Tepić, kako kažu, "sramotnim optužbama i neistinama svesno htela da baci ljagu ne samo na pozorište u Vranju, već i na sam grad Vranje i njegove građane, koji mogu da se pohvale oduvek zavidnom domaćinskom ljubaznošću i gostoprimljivošću prema svima koji dolaze u taj grad".

"Žao nam je, takođe, što je pomenuta Tepić iako je kandidat na predstojećim izborima za predstavnika naroda, na ovako skandalozan način pokušala da zloupotrebi naše pozoriste u svojoj političkoj utakmici, ali je podsećamo da kultura i kulturne ustanove nisu i ne smeju da budu poligon za njene političke ambicije. Ne ulazimo u tvrdnje da Mariniki Tepić ovo nije prvi put da javno izgovara neistine, ali je molimo da ime našeg pozorišta na ovakav način vise ne zloupotrebljava. Takođe, napominjemo i podvlačimo da pozorište u Vranju drži svoja vrata otvorena za sve građane i da su svi dobrodošli", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track