07:09

ŠTA NUDE MANJINSKE STRANKE PRED IZBORE? Aleksandar Olenik i Jahja Fehratović o amaetu muftije Zukorlića i mogućem vraćanju Vojvođana u parlament

usijanje

ŠTA NUDE MANJINSKE STRANKE PRED IZBORE: Kakav je amanet muftije Muamera Zukorlića? Da li će se Vojvođani vratiti u parlament?

Politika -

Među 18 lista za parlamentarne izbore nalaze se i manjinske liste.

O tome kako vide Vojvodinu, a kako Rašku oblast, kakve predloge imaju za decentralizaciju i kakav je amanet ostavio rahmetli muftija Muamer Zukorlić, čije ime nosi izborna lista Stranke pravde i pomirenja govorili su Aleksandar Olenik, "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" i Jahja Fehratović, "Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja" u emisiji Usijanje na Kurir televiziji.

usijanje
foto: Kurir televizija

- Zaista je tako, Stranka pravde i pomirenja je izgubila svog lidera, to nije bio lak udarac ali preživeli smo. Muamer je ostavio dubok kraj, ali je radio na tome da iza sebe ostavi kvalitetne ljude. Muftijin amanet postoji već 6 godina, on se odnosi na više sektora. Politiku partnerstva, da Bošnjaci kao građani Srbije rešavaju svoje probleme, da ostvaruju probleme za svoje građane i da nagomilane probleme polako jedan po jedan suštinski rešavamo. Naša politika je politika pomirenja- rekao je Fehratović.

usijanje
foto: Kurir televizija

Olenik je naveo je probleme sa kojima se Vojvođani suočavaju.

- Vojvođani predstavljaju negovanje različitosti, mi to vrednujemo. Vojvođana nije bilo predhodne dve godine u Parlamentu. Ako nema vojvođana u Parlamentu, kako će neko znati ko su naši problemi. Naš cilj je da nametnemo probleme i rešenja, na primer problem vode. To mora u Parlamentu da se reši. Drugi problem je ekonomski, oni su najviše vezani za poljoprivredu - rekao je Olenik voditeljki Silviji Slamnig.

usijanje
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:13

Zoran Anđelković i Rajko Petrović o napadima Evropskog parlamenta na SPC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track