TELEGRAM PREMIJERKE SRBIJE: Saučešće porodici i poštovaocima povodom smrti književnika Milovana Vitezovića
Foto: Zorana Jevtić

Predsednica Vlade Republike Srbije

TELEGRAM PREMIJERKE SRBIJE: Saučešće porodici i poštovaocima povodom smrti književnika Milovana Vitezovića

Politika -

BEOGRAD - Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća porodici i poštovaocima povodom smrti književnika Milovana Vitezovića:

„Odlazak jednog od najvećih savremenih srpskih pisaca Milovana Vitezovića nenadoknadiv je gubitak za srpsku kulturnu scenu, ali i za kompletno srpsko društvo u kojem je svojim višedecenijskim radom Vitezović ostavio neizbrisiv trag.

Pisac koji svoju poruku i talenat nikada nije ograničavao na forme, već dokazao da je jednako velik i kada piše aforizme ili poeziju, kao i kada napiše roman ili scenario za film. U svojoj izuzetno plodonosnoj karijeri ostavio je iza sebe više desetina dela, koja su prevođena na mnoge strane jezike ali i koji su ovenčani brojnim nagradama, čime je svakako bio i ostaće jedan od ambasadora naše kulture u svetu.

Osim toga, Vitezović je kao jedan od naših najpoznatijih scenarista, kao profesor, ali i dugogodišnji urednik kulturnog i dečijeg televizijskog programa ostavio dubok trag u srcima brojnih generacija koje su odrastale uz njegovo stvaralaštvo. Na tome smo mu zauvek zahvalni.

U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, brojnim kolegama, prijateljima i studentima“, navodi se u telegramu saučešća premijerke Brnabić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track