POLITIČKI RING: Aris Movsesijan, lider Nove stranke i Jadranka Joksimović, članica Predsedništva SNS
Foto: Beta/Svetlana Dojčinović, BETA/Amir Hamzagić

POLITIČKI RING: Aris Movsesijan, lider Nove stranke i Jadranka Joksimović, članica Predsedništva SNS

Politika -

1. RUNDA

Istraživanja pokazuju da će deo opozicije osvojiti nemali broj poslaničkih i odborničkih mesta. Šta vi mislite, koliko i kome iz redova opozicije dajete najveću šansu?

Aris Movsesijan, lider Nove stranke

Lista „Ajmo, ljudi - Boris Tadić“, koju predvodimo prof. dr Goran Radosavljević i ja na parlamentarnim izborima, sigurno predstavlja jasan politički koncept reforme ekonomije i zdravstvenog sistema u Srbiji. Samim tim, smatram da će građani prepoznati politiku koja je Srbiji neophodna u predstojećem vremenu nadolazeće ekonomske krize i nakon pandemije koronavirusa. Što se tiče beogradskih izbora, naš nosilac liste Duško Vujošević je garant da će ekipa koju kandidujemo za grad biti ni manje ni više nego šampionska.

Jadranka Joksimović, članica Predsedništva SNS

Ovi izbori će pokazati dva jasna trenda na političkoj sceni - stabilnu, čvrstu, utemeljenu na vrednovanju dela i rezultata od strane građana - većinsku podršku SNS i predsedniku Vučiću i drugi trend - pregrupisavanja i difuzne strukture opozicionih partija, sa strukturno i ideološki veoma udaljenim idejama, koje im otuda daju mali koalicioni kapacitet i koje izoštravaju jedinu politiku koju zajednički nude građanima - biti protiv Vučića i SNS. To je, naravno, nedovoljno dobra ponuda za građane, bilo da se radi o strankama naslednicama bivšeg režima, novim kvazizelenima, ili prebučnoj i prenatrpanoj desnici, samoprozvanim patriotama. Očekujem, pošto je nizak cenzus, da bude raznovrsniji sastav parlamenta.

2.RUNDA

Mislite li da opozicija može, kako sama veruje, da uzme većinu u Beogradu?

Aris Movsesijan, lider Nove stranke

Kako sad stvari stoje, Srpska napredna stranka neće moći da samostalno formira većinu u Beogradu. A i kako bi?! U Beogradu se najbolje vidi totalno raslojavanje društva, do koga je ovaj režim doveo. Moji Palilulci nisu zaboravili Aleksandra Jovičića i njegove mahinacije, rupe na asfaltu u koje upadaju kola i raspad tek renovirane Ruzveltove ulice. Ništa nije bolje ni po drugim opštinama u Beogradu. Da li iko onda može da glasa da se sve to ponovi?

Jadranka Joksimović, članica Predsedništva SNS

Naravno da ne. Kažem to kao neko ko je rođen, školovao se i sve u životu radio baš u ovom gradu, i uvek hteo više za Beograd - nema nikakve sumnje da smo napravili moderan, razvijen i održivo razvijan evropski grad, s razvijenim sistemom podrške za sve njegove građane u ekonomskom, socijalnom, kulturnom smislu, ali i infrastrukturnom i zdravstvenom. I verujem da će to Beograđani podržati jer hoće i dalje u tom pravcu.

3.RUNDA

Smatrate li da će doći do drugog kruga predsedničkih izbora i, ukoliko dođe, ko će biti protivkandidat Aleksandru Vučiću?

Aris Movsesijan, lider Nove stranke

Do drugog izbornog kruga može doći samo ako se poveća izlaznost na predstojećim izborima. Iz dana u dan se oni koji su bili apstinenti odlučuju da ovog puta ne ostanu kod kuće. Ako to i urade, drugi krug je moguć.

Jadranka Joksimović, članica Predsedništva SNS

Zaista mislim da će se predsednički izbori završiti u prvom krugu, visokom podrškom građana predsedniku SNS i aktuelnom predsedniku Vučiću. On je uspeo da svojom ličnom i političkom bezrezervnom posvećenošću napretku i razvoju Srbije u celini, podrškom koju je davao sinergijskim radom s Vladom, ostavi snažan utisak na građane različitih generacija i ideoloških afiniteta. Tu nema priča i parola, tu samo dela koja znače mir i stabilnost govore, i građani to vide, znaju i osećaju.

4.RUNDA

Treba li građani Srbije da strepe zbog rusko-ukrajinske krize i kako biste se vi postavili po tom pitanju?

Aris Movsesijan, lider Nove stranke

Ukrajinska kriza je odmah podelila građane Srbije. To je posledica nejasne spoljne politike koju vodi ova vlast i, s druge strane, sveprisutne pro-Putin kampanje, koja je korišćena isključivo s ciljem podizanja Vučićevog rejtinga. Naša lista je jasno proevropska, pa će naše odluke uvek biti na tragu toga da Srbija bude moderna evropska država 21. veka. Moramo odlučnije i sa jasnim planom uvesti Srbiju tamo gde oduvek pripada.

Jadranka Joksimović, članica Predsedništva SNS

Ceo svet strepi i već trpi zbog krize bez presedana nakon Drugog svetskog rata na tlu Evrope. Ni za koga tu nema ništa dobro, svako ko drugačije kaže i misli je ili nedopustivo neodgovoran, ili neshvatljivo neinformisan, da ne upotrebim neku težu reč. No, svakako da ćemo se i sada i ubuduće uz ozbiljnu analizu svih aspekata ove kompleksne situacije, u sinergiji predsednika i Vlade, rukovoditi prioritetnim interesima naše zemlje i građana. Jer za nas mir, stabilnost i napredak građana i zemlje jesu prioriteti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track