ČITAKU NA GODIŠNJICU POČETKA BOMBARDOVANJA SRJ PROVOCIRA NA TVITERU Objavila sliku s Veslijem Klarkom i uputila mu ovu poruku FOTO
Foto: EPA

ČITAKU NA GODIŠNJICU POČETKA BOMBARDOVANJA SRJ PROVOCIRA NA TVITERU Objavila sliku s Veslijem Klarkom i uputila mu ovu poruku FOTO

Politika -

Na dan kada se obeležava 23 godine od početka NATO agresije na SRJ, koja je trajala 78 dana, potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku provocira na Tviteru.

Naime, ona je objavila fotografiju s Veslijem Klarkom, koji je vodio bombardovanje na Jugoslaviju 1999. godine.

- Zauvek zahvalna - napisala je Čitaku uz fotografiju.

Podsetimo, za 11 nedelja, prema nezvaničnim izvorima, u NATO bombardovanju SRJ poginulo je oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, zdravstvene ustanove, medijske kuće i vojni objekti.

Akcija NATO-a, koju su vlada SRJ, ali i pravni stručnjaci nazvali ilegalnom agresijom, usledila je posle neuspešnih pregovora o rešenju krize na Kosovu, vođenih u Rambujeu i Parizu februara i marta 1999.

Bombardovanje SRJ okončano je 10. juna, usvajanjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a usledilo je povlačenje vojske i policije iz pokrajine i ulazak međunarodnih vojnih trupa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track