KURTI POSLAO SKANDALOZNO PISMO EU: Sramnim rečima opet napada Beograd
Foto: Profimedia

KURTI POSLAO SKANDALOZNO PISMO EU: Sramnim rečima opet napada Beograd

Politika -

Aljbin Kurti, nakon sramne odluke Prištine da zabrani glasanje na KiM 3. aprila, povukao je još jedan sramni potez.

Naime, on je pisao ambasadoru EU na KiM Tomasu Suniogu, u kom se požalio da Beograd u svom zahtevu za održavanje izbora ni ne pominje vladu takozvanog Kosova, već je naziva "relevantnim organom vlasti Kosova".

U svom skandaloznom pismu, Kurti navodi da je "žalosno da, dok Kosovo u dobroj veri radi sa EU i Kvintom na pronalaženju obostrano prihvatljivog rešenja između vlada, nelegalne strukture Srbije pokušavaju da pripreme i organizuju izbore kao da tamošnja vlada ne postoji".

- I to rade uz sredstva iz Beograda, naravno. Možda zbog toga predlog (u prvom paragrafu) predviđa da se izbori 'održe', a ne da se traži njihovo održavanje, uzimajući zdravo za gotovo nadležnost Beograda da odlučuje o teritoriji Kosova - kaže između ostalog Kurti u pismu.

Kurti je nastavio drsko da piše, pa tako između ostalog navodi i da Beograd u svom zahtevu koristi termin "birači sa pravom glasa" umesto "birači u inostranstvu". Kurti smatra da je važno da ovaj napor ne legitimišu ni vlasti EU, ni OEBS. Besramno u svom pismu spominje i odbijanje Srbije da se pridruži sankcijama EU i SAD protiv Rusije zbog njene vojne agresije i okupacije Ukrajine.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track