POSLEDNJE OPIPAVANJE PULSA PRED IZBORNU TIŠINU: Kome kladionice daju kvotu 1,01, ko osvaja BEOGRAD, a ko može u skupštinsku klupu
Foto: Beta/Miloš Miškov, Zorana Jevtić, Beta/Dragan Gojić

raspoloženje birača

POSLEDNJE OPIPAVANJE PULSA PRED IZBORNU TIŠINU: Kome kladionice daju kvotu 1,01, ko osvaja BEOGRAD, a ko može u skupštinsku klupu

Politika -

Aleksandar Vučić, tri dana pred izbore, prema kladionicama ima najveće šanse za pobedu. Naime, na njegovu pobedu u prvom krugu kvota je svega 1,01. To znači da na uloženih 1.000 dinara igrač može da zaradi svega deset dinara.

Posle Vučića kladionice najveće šanse za pobedu daju kandidatu Ujedinjene Srbije Zdravku Ponošu na koga je kvota 7. Slede Milica Đurđević iz Zavetnika sa kvotom 15, dok sledeći kandidat Miloš Jovanović ispred koalicije NADA ima kvotu od čak 50. Najmanje šanse da će biti izabran za predsednika kladionice daju Miši Vaciću na koga je kvota 150.

Zdravko Ponoš
foto: Beta Milan Obradović

Kada su parlamentarni izbori u pitanju kladionice su kao granicu odredile postotak glasova koje će stranke koje učestvuju na izborima osvojiti, pa tako SNS može da računa na 51,5 odsto glasova. Kvota za one igrače koji misle da će naprednjaci osvojiti više od ovg procenta je 1,60, dok je za manje od ovog procenta kvota 2. Ujedinjenoj Srbiji kladionice su odredile granični procenat od 15,1 odsto glasova. Da će ova koalicija osvojiti više glasova kvota je 1,50, a za manje 2,30. SPS je na 7,7 odsto a oni koji smatraju da će socijalisti osvojiti više od ove granice dobiće kvotu 1,40, dok će onima koji smatraju da će SPS imati manje od 7,7 odsto kvota biti 2,50.

Marinika Tepić
foto: Zorana Jevtić

Najveće šanse da će biti izabrana na mesto premijera ima Ana Brnabić i na nju je kvota 1,80, u stopu je sledi Siniša Mali na koga je kvota 1,85 i Miloš Vučević sa kvotom 1,95. Na Danicu Grujičić kvota je 8,00 dok je na Gorana Vesića ona 15. Ivica Dačić ima kvotu 3,50, a od opoziocionih političara kladionice najveće šanse daju Milici Đurđević na koju je kvota 10.

Aleksandar Šapić
foto: SNS

U Beogradu je situacija malo neizvesnija. Naime, naprednjaci i u glavnom gradu imaju najveće šanse i po kladionicama oni će osvojiti 47,7 odsto glasova. Slede Ujedinjeni za pobedu Beograda sa 21,2 odsto glasova, Moramo sa 6,6 i SPS sa 6,5. Cenzus bi još prešla i koalicija NADA sa 3,5 odsto osvojenih glasova.

Da će biti novi gradonačelnik kladionice najveće šanse daju Aleksandru Šapiću na koga je kvota 1,75. Kandidati SPS i Ujedninje Srbije Toma Fila i Vladeta Janković imaju podjednake šanse i na njih je kvota 3,00. Veoma se dobro kotira i dosadašnji zanemik gradonačelnika Goran Vesić na koga je kvota 1,80. Dobrica Veselinović iz koalicije Moramo ima kvotu 5, a Milica Zavetnica 8.

Inače, kladionice predviđaju da će na birališta izaći manje birača nego što je to bio slučaj pre mesec dana. Početkom marta predviđanja su bila da će na parlamentarne izbore izaći 59,5 odsto, a sada je taj procenat 57,3 posto. Odziv birača na beogradskim izborima je pre mesec dana bio 54,5 odsto, a sada se predviđa procenat manje.

Bonus video:

01:05

PREDSEDNIK VUČIĆ: Odbijanje Prištine da se održe izbori pitanje bezbednosti Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track