Dušan Petrović: Budi bog s vama!

Bivši ministri u aferi „Agrobanka“

Dušan Petrović: Budi bog s vama!

Politika -
Iako je bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke u pismu istražnim organima napisao da je davao novac nekim od bivših ministara, niko od njih se ne oseća prozvanim

BEOGRAD - Nisam ja, majke mi!Niko od bivših ministara sa kojima je Kurir kontaktirao ne oseća se prozvanim niti strahuje od mogućnosti da istraga u aferi „Agrobanka“ dovede do njega. Iako je, prema pisanju medija, Dušan Antonić, bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke - uhapšen među prvima u ovoj aferi - napisao pismo istražnim organima i u njemu naveo da je novac davao političarima, među kojima su i neki bivši ministri, oni za Kurir uglas negiraju povezanost s njim. Doduše, većina bivših članova Cvetkovićevog kabineta, pa i sam Cvetković, nisu ni želeli da odgovore na naše pitanje. Oni koji jesu samo što se u majku ne zakunu da s tim nemaju veze.Na naše pitanje da li se oseća prozvanim u Antonićevom pismu, bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović kaže:- Budi bog s vama! Ne znam kako bih vam drugačije odgovorio na pitanje.Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane, takođe se ne oseća prozvanim.- Očekujem da se u najkraćem roku zvanično saopšti javnosti kome i kad od političara su Antonić, Sekulić davali novac i koje stranke su pomagali. Ne osećam se prozvanim jer s tim ljudima nikada nisam imao nikakav odnos, a u Agrobanci nikad nisam ni bio.Srđan Srećković, bivši ministar dijaspore, kaže da nikad nije imao nikakve veze s nekim iz Agrobanke, niti zna bilo koga iz njihovog rukovodstva.Goran Bogdanović, bivši ministar za KiM, takođe negira bilo kakvu povezanost s Agrobankom:- Nemam nikakve veze s Agrobankom niti sa Antonićem. Ne poznajem čoveka.Podsetimo, u aferi „Agrobanka“ do sada je uhapšeno preko 20 ljudi zbog sumnje da su, dajući nenaplative kredite, banku oštetili za oko 300 miliona evra.

Stanković: Nogom nisam kročio u Agrobanku!Zoran Stanković, bivši ministar zdravlja, u svom odgovoru bio je vrlo decidiran:- Nikad nisam ušao u prostorije te banke, ne poznajem i ne komuniciram ni sa jednom osobom iz Agrobanke, ne posedujem privatne firme niti imam nekakav poslovni kontakt ni sa jednom bankom. Jedini kredit koji sam do sada podigao i otplaćujem ga jeste kredit kod Srpske banke za stan koji sam dobio 1996. kao aktivno vojno lice iz stambenog fonda vojske, pod uslovima koji su važili za sva vojna lica.

Milosavljević: Poznajem Antonića, ali to je sve - Nikad nisam bio u prilici, a ni razmišljao o tome da svoj posao iskoristim za bilo kakvu privilegiju. Nikad nisam imao račun u Agrobanci niti sam s njom poslovao. Poznajem Antonića, kao i većinu direktora banaka u Srbiji. Ne znam da li je i kome davao novac ili povlašćene kredite i podržavam borbu protiv korupcije i kriminala na svim nivoima - kaže Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine.

Oni nisu hteli da odgovore- Božidar Đelić- Snežana Malović- Vuk Jeremić- Milan Marković- Oliver Dulić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track