IZGUBILI SMO IZBORE, FER JE DA SE TO ČASNO PRIZNA! Jeremićevi potpredsednici o lošim rezultatima koalicije sa Đilasom!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Filip Plavčić

izbori

IZGUBILI SMO IZBORE, FER JE DA SE TO ČASNO PRIZNA! Jeremićevi potpredsednici o lošim rezultatima koalicije sa Đilasom!

Politika -

Lista Ujedinjeni za pobedu Srbije čiji je nosilac na izborima bila Marinika Tepić, a koju čine SSP, Narodna stranka, PSG, ZZS, sindikat Sloga i još nekoliko pokreta osvojila je, prema preliminarnim podacima, 13,5 odsto glasova, odnosno 37 mandata, a taj rezultat, sudeći prema komentarima pojedinih članova koalicije, nikako nije bio onaj koji su očekivali.

Da su poprilično razočarani, ali i da priznaju poraz priznali su iz Narodne stranke Vuka Jeremića, sudeći prema komentarima na Tviteru potpredsednika njegove partije Vladimira Gajića i Dijane Vukomanović. Gajićev tvit da ne treba tražiti opravdanje za poraz lajkovao je i šef NS Vuk Jeremić.

- Izgubili smo izbore. Fer je da se to časno prizna i da se ne traže opravdanja. Nisu građani Srbije ono što mi verujemo da treba da budu. Nismo imali politiku da im priđemo. Kada nas ne budu više povezivali sa virtuelnim okupatorom otvoriće se šanse - napisao je on.

Prethodno je osvrt na rezultate imala i Vukomanovićeva.

- Demokratsku opoziciju ne može da uteši veća podrška u urbanim sredinama. Već moraju dobro da se zamisle zašto uporno ignorišu autentičnu Srbiju. Koju Vučić i SPS mnogo bolje "čitaju" i mobilišu u kampanji. Dok to ne učini opozicija ne može da probije krug podrške od maksimalno 20 odsto - napisala je ona na svom nalogu.

Podsetimo, u Narodnoj stranci nisu bili zadovoljni zbog odluke Dragana Đilasa da kandidat za predsednika Srbije bude njihov član Zdravko Ponoš, a da u koaliciji ne cvetaju ruže gotovo da nisu krili od samog starta kampanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track