KAKVO LICEMERJE OPOZICIJE: Govorili sve najgore jedni o drugima, a sada hoće da sarađuju da bi se DOČEPALI BILO KAKVE VLASTI!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić, Sonja Spasić, Nebojša Mandić, Beta/Branislav Božić

crno na belo

KAKVO LICEMERJE OPOZICIJE: Govorili sve najgore jedni o drugima, a sada hoće da sarađuju da bi se DOČEPALI BILO KAKVE VLASTI!

Politika -

Opozicioni lideri koji do juče nisu mogli očima da se vide, te svaku priliku koristili ne bi li ocrnili jedni druge, sada bi i te kako da sarađuju kako bi došli na vlast u Beogradu.

Tako lider Dveri Boško Obradović pregovara sa potpredsednicom SSP Marinikom Tepić i Zdravkom Ponošem, iako je ne tako davno tvrdio da sa takvima ne želi ništa da ima.

- Nema saradnje sa onima koji priznaju lažni genocid u Srebrenici i koji su za NATO! - tvrdio je Obradović.

Više mu ne smeta ni da radi ruku pod ruku sa liderom SSP Draganom Đilasom, iako je govorio sve najgore o njemu.

Boško Obradović
foto: Kurir televizija

- Dragan Đilas je bio deo bivšeg korumpiranog sistema! Da li je Đilas bio deo lošeg režima? Da! - govorio je.

Isto tako, ne smeta mu više ni "Ne davimo Beograd", protiv kojih se oštro bunio.

- Nama je zabranjen ulaz na KiM, a vi ako nastavite sa podrškom nezavisnom Kosovu bićete dobrodošli dole - odbrusio je jednom prilikom predstavniku tog pokreta.

Dragan Đilas
foto: Dragana Udovičić

Obradović baš nije štedeo loše reči o sada već potencijalnim partnerima.

- Neka budu tri kolone na izborima - kolona oko bivšeg režima, a u drugoj, bliskoj stranim ambasadama i koja želi da prizna nezavisnost Kosova, da budu Ne davimo Beograd i Zelenović - rekao je on.

Po istom principu pokazuje licemerje i Milica Đurđević Stamenkovski iz pokreta Zavetnici koja pregovara sa Đilasom oko gradske vlasti, iako ga je prozivala na sva usta i oštro odbijala mogućnost bilo kakve saradnje s njim.

Milica Đurđević, Milica Zavetnica
foto: Printscreen Happy TV

- Sve bih mogla da zamislim, ali ne i koaliciju sa Đilasom! N1, Nova S, Direktno...su svaki dan lagali o meni i sponzorisali te objave! - rekla je ona.

I lider DSS i predstavnik koalicije NADA Miloš Jovanović pogazio je svoju reč čim mu se ukazala prilika da bude deo gradske vlasti.

- Za Mariniku Tepić je u Srebrenici počnjen genocid, a Zdravko Ponoš je za NATO i to kažu depeše Vikiliksa! I ja da idem sa njima? Vučić je uradio stvari koje su muzika za moje uši - rekao je Jovanović.

Miloš Jovanović
foto: Nemanja Nikolić

Više mu ne smeta ni Marinika Tepić o kojoj je imao izrazito loše mišljenje.

- Vladeti ne smeta da bude sa Marinikom koja smatra da je u Srebrenici počinjen genocid, niti sa nekim drugim ljudima kojima je NATO blizak (Ponoš) - govorio je Jovanović.

I ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta nema problem da pogazi sve što je do nedavno govorio.

- Reke u cevi je gurnula bivša vlast, redukciju vodoizvorišta na Makišu je uradila bivša vlast! Kad je nestala Vlasina? U vreme bivše vlasti! Bio je Đilas na Savskom nasipu, pa ko je počeo da gradi tamo? Pa Đilas je bio tada na vlasti - govorio je Ćuta koji bi sada u vlast sa njima.

Aleksandar Jovanović Ćuta, protest
foto: Nikola Anđić

A nije propuštao priliku da ih isproziva.

- Kad sam ušao u politiku naišao sam na brutalne napade ljudi koji sebe nazivaju opozicijom, a nekad su bili vlast! Od Jeremića slušam da sam Vučićeva hulja, ali ja se neću baviti ljudima koji unose mržnju - pričao je Ćuta o onima s kojima bi sada u koaliciju.

Ništa bolja nije ni Marinika Tepić koja sada vidi saradnju sa Zavetnicima, uprkos tome što je o njima govorila sve najgore.

- Vučićeve sluge Zavetnici izvršavaju ono što SNS konvertiti još ne smeju zbog EU - pričala je, između ostalog Tepićeva.

glasanje, izbori 2022, Marinika Tepić
foto: Milan Maričić/ATAImages

Na kraju, i Dobrica Veselinović iz pokreta " Ne davimo Beograd" izgleda nema obraza, pa zaboravlja svoje reči.

Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd
foto: Stefan Jokić

- Jurili su homoseksualace po ulicama u vreme njegove vlasti (govoreći o Đilasu) i stavljali Rome u kontejnere! Đilas je sad protiv spalionice u Vinči, a taj projekat je započet za vreme prošle vlasti - pričao je Veselinović.

Kurir.rs/ Foto/Source:Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić, Sonja Spasić, Nebojša Mandić, Beta/Branislav Božić

Bonus video:

00:26

Trubači u štabu SNS-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track