IVICA DAČIĆ ZA KURIR O SASTAVU BUDUĆE VLADE: Mi smo obećanje održali, spremni smo za razgovore sa SNS
Foto: SPS

POLITIKA

IVICA DAČIĆ ZA KURIR O SASTAVU BUDUĆE VLADE: Mi smo obećanje održali, spremni smo za razgovore sa SNS

Politika -

Lide Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, čija je stranka na parlamentarnim izborima osvojila 100.000 glasova više nego na prethodnim i obezbedila 32 poslanička mesta, za Kurir kaže da su veran partner Srpskoj naprednoj stranci i njenom lideru Aleksandru Vučiću, te da ne brine zbog spekulacija da može da ispadne iz kombinatorike za budući sastav vlade.

- Mi SNS od 2014. nismo potrebni, nema tu nikakvih razlika. Nikada s nama nije bila matematika, već podudarnost ciljeva i politika. Koliko je naša pozicija iskrena, može da se zaključi iz gradske vlasti, gde je otprilike pola - pola i gde SPS stoji uz SNS, iako bismo sa opozicijom imali većinu - kaže Dačić.

Istakao je i da je veoma zadovoljan što su gotovo svi socijalisti glasali za Vučića za predsednika države.

- Mi smo održali naše obećanje i što se nas tiče, spremni smo za razgovore, ali ako oni odluče drugačije, to je njihovo pravo - zaključio je Dačić za Kurir.

Ivica Dačić, SPS, štab
foto: Nenad Kostić

Naime, socijalisti su na parlamentarnim izborima osvojili 11,43 odsto glasova, odnosno 32 mandata. U slučaju da ostanu partner naprednjacima, zajedno bi imali čak 159 mandata.

No, poznavaoci prilika ukazuju da SNS lako može da se opredeli za drugu varijantu, te da formiraju većinu sa strankama manjina.

I. Ž./ Foto/Source:SPS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track