PREDSEDNIK VUČIĆ O PRITISCIMA: Kažite ime 1 zemlje u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Ima jedna ponosna zemlja - SRBIJA!
Foto: Printscreen/PINK

PREDSEDNIK VUČIĆ O PRITISCIMA: Kažite ime 1 zemlje u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Ima jedna ponosna zemlja - SRBIJA!

Politika -

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, posle taktičke vežbe "Vatreni štit 2022" na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije, govorio je o sve jačim pritiscima na Srbiju.

Komentarišući glasanje za suspenziju Rusije u Savetu za ljudska prava, predsednik je rekao:

"Naslušao sam se, čitajući Politiku i sve druge koji govore o Vučiću i Orbanu i o nekoj izdaji. Srbija se ponaša u skladu sa Međunarodnim javnim pravom, moralno, časno, principijelno i odgovorno. U politici ne možete uvek da donosite odluke koje će da vam se sviđaju. Zato sam zadovoljan što 60 odsto ljudi, ali već i preko toga, razumeju šta je odgovornost, a šta neodgovornost, i sad to više ni nema veze sa izborima, oni su završeni. Hoću da se borimo za fabrike, ljude, investicije, prijateljstvo i principe, da možemo sebe da pogledamo u ogledalu kao nacija i da imamo obraz".

Vučić je podsetio da je portparol Kremlja Dmitrij Peskov bio izuzetno korektan povodom toga.

"Kažite ime zemlje u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ime zemlje čiji avioni iz te zemlje lete ka Sankt Peterburgu. Ime jedne male zemlje, jednog malog, ponosnog naroda, to je naša zemlja. Vi mislite da oni ne znaju te stvari? Ovde ima onih koji bi da unište zemlju za tri dana, praveći da su velike patriote i rodoljubi, a sve su samo ne to. Neću danas pričati o tome, ali doći će vreme kad hoću. Moj posao kao predsdnika Srbije je da štitim naš narod i našu zemlju. Spreman sam ja da gutam žabe, da bi naš narod mogao da digne glavu i ima svoj ponos i dostojanstvo. Mislite da je lepo, da uživam u tome? Ono što tražim od ljudi je poštovanje i odgovornost, da razumeju situaciju u kojoj se nalazimo, a koja nije nimalo laka", zaključio je predsednik Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track