PALMA KOD VLASNIKA ČUVENIH LANACA HOTELA: Dragana Markovića ugostio jedan od najuspešnijih privrednika u Egiptu (FOTO)
Foto: privatna arhiva

u vreme ramazana

PALMA KOD VLASNIKA ČUVENIH LANACA HOTELA: Dragana Markovića ugostio jedan od najuspešnijih privrednika u Egiptu (FOTO)

Politika -

Predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu ugostio je sinoć tokom Ramazana jedan od najvećih privrednika u Egiptu Sameh Heveda, vlasnik lanca hotela Titanik i Alibaba.

Ramazan je najveći muslimanski praznik, a kada vas neko tokom Ramazana ugosti u svojoj kući, onda je to u muslimanskom svetu čast i poštovanje najvišeg nivoa.

"Puno Vam hvala što se nas pozvali da budemo vaši gosti na najveći muslimanski praznik Ramazan. Ovo je drugi put da budemo vaši gosti u vreme vašeg najvećeg praznika. Moji prijatelji i ja smo posebno počastvovani što što možemo večeras da budemo sa vama u vašoj kući. Puno vam hvala na gostoprimstvu. Srbija i Egipat su dve prijateljske države, Srbi i Egipćani su dva bratska naroda. I gospodin Sameh je moj brat i srpski brat", rekao je Palma u kući Sameh Heveda i dodao:

Dragan Marković Palma
foto: privatna arhiva

"Razgovarali smo i o ekonomskoj saradnji, imajući u vidu da je naš domaćin privrednik 40 godina. Razgovorali smo, ne samo o turizmu i hotelijerstvu, već i o velikoj svetskoj ekonomskoj krizi koja nastupa usled posledica koronavirusa i rata između Rusije i Ukrajine i kako da povećamo ekonomsku saradnju između Srbije i Egipta i u takvim uslovima. Već smo dogovorili da u oktobru pod najpovoljnijim uslovima dovedemo novu grupu lekara u Hurgadu. Ja sam na dočeku 2020. godine u Hurgadi, upravo u njegovom hotelu Titanik dobio Oskar popularnosti kao najpopularniji stranac u Hurgadi. Gospodin Sameh je bio moj gost u Srbiji i pozivam ga da ponovo dođe u Srbiju".

Zahvaljujući se Draganu Markoviću Palmi što je prihvatio njegov poziv, vlasnik lanaca hotela Titanik i Alibaba, gospodin Sameh Heveda je rekao da se raduje svakom viđenju sa Markovićem, da mu je čast da bude u njegovom društvu i društvu njegovih prijatelja.

"Uvek smo imali šta da naučimo jedan od drugog" izjavio je Sameh Heveda.

Na večeri pored Dragana Markovića Palme bili su i predsednik Stranke Zeleni Srbije Ivan Karić, narodni poslanici Dubravka Kralj, Života Starčević, i Dejan Ignjatović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, doktor Miodrag Jarkin poznati kardiolog, kao i hirurg doktor Valentin Mihajlov.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja