PREDSEDNIK NEMAČKE ČESTITAO VUČIĆU POBEDU NA IZBORIMA: Raduje me što naše dve zemlje nastavljaju da produbljuju međusobne odnose
Foto: Nenad Kostić

Srbija je deo evropske porodice

PREDSEDNIK NEMAČKE ČESTITAO VUČIĆU POBEDU NA IZBORIMA: Raduje me što naše dve zemlje nastavljaju da produbljuju međusobne odnose

Politika -

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji rekavši da Nemačka podržava Srbiju i sve države Zapadnog Balkana kao pouzdan partner kao i da će uvođenje sankcija Srbije Rusiji u narednom periodu biti od ključnog značaja.

"Raduje me što naše dve zemlje nastavljaju da grade i produbljuju međusobne odnose u svim oblastima. Srbija je deo Evrope i deo evropske porodice. Na putu ka integraciji Srbije u EU možete računati na podršku Nemačke", naveo je Štajnmajer u čestitki, prenosi Vučićev kabinet.

Frank-Valter Štajnmajer
foto: EPA

Istakao je da će u narednom periodu od ključnog značaja biti usklađivanje spoljne politike Srbije sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, posebno u pogledu odluka EU koje se odnose na Ruskiju, uključujući uvodjenje sankcija. Osim toga istakao je značaj reformi u oblasti vladavine prava i dijaloga o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

"Prepreke na putu u budućnost ispunjenu slogom, mirom, sigurnosti i blagostanjem ćemo uspešno prevazići samo ukoliko u Evropi ponovo postanemo svesni svojih zajedničkih temelja, a to su demokratija i vladavina prava", navodi se.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track