ZAVRŠEN SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA I ĐILASA: Razgovor trajao više od sat vremena
Foto: Nemanja Nikolić

razgovor o izborima

ZAVRŠEN SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA I ĐILASA: Razgovor trajao više od sat vremena

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef SSP Dragan Đilas sastali su se u Predsedništvu Srbije.

Susret je održan na inicijativu Đilasa, a Vučić je tim povodom rekao da je "razgovor neophodan".

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas stigao je u Predsedništvo Srbije u zakazano vreme, malo pre 17 sati, a razgovor je trajao malo više od sat vremena.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Đilas je Predsedništvo napustio oko 18.10, a potom se obratio medijima.

"Izneo sam zahtev da Beograd mora da ima nove izbore do kraja godine. Izašao sam sa zahtevom još pre sedam dana da su jedino novi izbori to što može da reši političku krizu u Beogradu", rekao je Đilas.

"Vučić me je saslušao, rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje saopštiti svoj stav o ovome o čemu smo razgovarali. Jedino novi izbori u Beogradu, u drugačijim uslovima i drugačijoj atmosferi, mogu osigurati da se volja Beograđana poštuje", dodao je lider SSP, pa nastavio:

1 / 8 Foto: Nemanja Nikolić

"Novi izbori su jedino rešenje, razgovori su rešenje. Naravno, protesti su uvek tu, ali je bolje da razgovaramo nego da neko strada na protestima", poručio je Đilas.

On je prokomentarisao i kako je sastanak protekao:

„Ni njemu nije bilo previše lako, kad sam ja od strane njegovih birača označen kao đavo, te ovakav razgovor nije ni mogao da bude drugačiji, nego najblaže rečeno – težak. Aleksandar Vučić na sve gleda drugačije. Iskreno, mi danas nismo imali veliki stepen saglasnosti o onome o čemu smo pričali, sem da će pred Srbijom biti veliki izazov. S obzirom na to da je Srbija podeljena i još jedna stavar oko koje smo se složili – to je da mora da ima legitimitiet“, rekao je Đilas.

Na pitanje o kritikama kolega iz opozicije što ide na sastanak kod Vučića, te da nema pravo da pregovara u ime cele opozicije, Đilas je rekao da ga je njegova stranka podržala, i da, ako neko zna nešto bolje da uradi, neka nešto i preduzme.

"Moja stranka me podržala. Podžrao me solidan broj građana, koji žele, pre svega, da se smanje tenzije u ovom društvu", rekao je Đilas.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:34

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa Đilasom danas u 16 sati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track