VUČIĆU ČESTITALI PREDSEDNICI RUMUNIJE, ANGOLE I KUBE: Za nastavak napretka Srbije
Foto: Stefan Stojanović

pobeda na izborima

VUČIĆU ČESTITALI PREDSEDNICI RUMUNIJE, ANGOLE I KUBE: Za nastavak napretka Srbije

Politika -

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima čestitali su predsednik Rumunije Klaus Verner Johanis, Angole Žoao Manuela Gonsalveš Lourenso, kao i predsednik Kube Migel Marija Dias-Kanel Bermudes.

"Imajući u vidu tradicionalne rumunsko-srpske prijateljske odnose, čvrsto sam uveren da će naš dijalog u narednom periodu doprineti intenziviranju bilateralnih odnosa i učvršćivanju stabilnosti, kao i obezbeđivanju održivog razvoja našeg regiona", napisao je Johanis u čestitki.

Rumunski predsednik je poručio da njegova zemlja ostaje voljna da podeli sopstveno iskustvo u postizanju strateškog cilja Srbije, pristupanju Evropskoj uniji, te da nastavlja aktivno i dosledno da ga podržava.

"U tom smislu, podstičemo nastavak reformskog procesa, jačanje vladavine prava i unapređenje dobrosusedskih odnosa, kao izraz nepokolebljive privrženosti Vaše zemlje evropskim principima i vrednostima", napisao je Johanis.

On je izrazio nadu da će kroz otvoreni dijalog zajedno nalaziti rešenja koja će obezbediti napredak u evropskom duhu u pogledu položaja osoba koje pripadaju našim srodnim manjinama.

Pobedu na izborima predsedniku Vučiću čestitao je i predsednik Angole Žoao Manuel Gonsalveš Lourenso:

"Narod Srbije Vam je ponovo poklonio poverenje kako biste nastavili da vodite naciju, uz uverenje da će pod Vašim vođstvom u ovom novom mandatu, napredak koji je Srbija ostvarila biti proširen i na sve glavne oblasti u životu Vaše zemlje", naveo je Lourenso.

Dodao je da Angola ima veliki interes u nastavku jačanja veza prijateljstva i saradnje sa Srbijom kao ključnim partnerom.

Predsednik Kube Migel Marija Dias-Kanel Bermudes čestitao je Vučiću u ime kubanske Vlade i naroda.

"Koristim priliku da ponovim volju za nastavkom jačanja tradicionalnih veza prijateljstva i saradnje između Kube i Srbije", navodi se u čestitki kubanskog predsednika Dias-Kanela Bermudesa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track