Počela sednica Predsedništva SPS-a

Beograd

Počela sednica Predsedništva SPS-a

Politika -
Dačić nije želeo da daje izjave, on je pored predstavnika "sedme sile" prošao pozdravivši ih sa "dobar dan".

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić stigao je, nešto pre 17 sati, u sedište socijalista na Studentskom trgu, gde će, iza zatvorenih vrata, biti održana sednica Predsedništva te stranke.

Uprkos interesovanju novinara, Dačić nije želeo da daje izjave. On je pored predstavnika "sedme sile" prošao pozdravivši ih sa "dobar dan".

Pre njega u sedište SPS-a su došli potpredsednici stranke Dušan Bajatović i Dijana Vukomanović, kao i funkcioneri Petar Škundrić, Mile Ilić i Zvonimir Simić.

Tu su i članovi Predsedništva stranke Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić i Aleksandar Antić.

Antić je ranije danas rekao da će na sednici biti reči o prekomponovanju vlasti na lokalu, ali ne i u Beogradu jer, kako je rekao, on do sada nije uočio da bilo ko dovodi u pitanje kredibilitet vlasti u srpskoj prestonici.

On je potvrdio da su koalicioni partneri SPS-u uputili zahtev za "prekompoziciju vlasti" u pojedinim lokalnim samoupravama.

"Te predloge ćemo analizirati uvažavajući činjenicu da sa tim ljudima sarađujemo i vodimo ovu državu, ali i uvažavajući činjenicu da se lokalni izbori održavaju kako bi ljudi u lokalu mogli da donose odluke", naveo je on.

Da će na dnevnom redu Predsedništva SPS-a biti prekomponovanje vlasti na lokalu potvrdio je i Ružić.

Ružić je kazao da će Predsedništvo razgovarti i o funkcionisanju Vlade Srbije nakon mesec dana od njenog izbora. "Trudićemo se da ono što je otpočeto privedemo kraju u narednim danima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track