PETAR PETKOVIĆ O ORKESTRIRANOM NAPADU: Svi uključeni u istragu napada na policiju u Zubinom Potoku da se uzdrže od spekulacija!
Foto: Printscreen/RTS

politika

PETAR PETKOVIĆ O ORKESTRIRANOM NAPADU: Svi uključeni u istragu napada na policiju u Zubinom Potoku da se uzdrže od spekulacija!

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjal Svečlja izjavio je da su jutros dva vozila kosovske policije, koja su prevozila policajce ka prelazima na severu pokrajine, napadnuta ručnim bombama i kalašnjikovima. Svečlja je rekao da se sumnja da je "napad došao sa teritorije Srbije".

Odmah je reagovao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je apelovao na sve uključene u ovaj proces da se suzdrže od nepouzdanih spekulacija i olako izrečenih optužbi.

- Apelujem na sve aktere u Prištini da se uzdrže od neodgovornih i nepouzdanih spekulacija o dešavanjima u Zubinom Potoku jer one mogu da ugroze stabilnost na terenu. Orkestrirani napadi na Srbe i zvanični Beograd i to pre završetka istrage, dovode u pitanje motiv ovih događaja. Zvanični Beograd nepokolebljivo je opredeljen za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije jer Srbi sa KiM najbolje znaju koja je vrednost mira - napisao je Petković na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track